Specialistės patarimas: kaip dažnai naktimis valgo metinukas?

Specialistės patarimas: kaip dažnai naktimis valgo metinukas?

29. Jul 2014, 08:59 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Naktinis vaikučių valgymas - galvos skausmas kiekvienai mamai. Vieni vaikai jau kelių mėnesių ramiai išmiega naktį, o kiti ir metų sulaukę vis dar nori užkandžiauti. Gerai tai ar blogai?

Inga klausia:

"Dukrytei 1,3 m. Naktį keliasi po 2-3 kartus valgyti mišinuko. Kaskart išvalgo po 170 ml. Bandėme tiesiog neduoti, bet viskas baigėsi pratisu verksmu.. Pastebėjau, kad dažniau keliasi kai intensyviai dygsta dantukai ( jie dygsta vienas po kito po 2-3 iškart..) Bandžiau sūpuoti, duoti vandenuko..niekas nepadeda. Tik išgėrusi mišinuko nusisuka ant šoniuko ir ramiai užmiega..

Galvoju ar nepakenks skrandukui tokie naktiniai valgymai kas 3 val? Vakarienę valgo apie 19-20 val, eina miegoti 22 val, prieš miegą taip pat geria mišinuką."

Atsako "Taurakalnio sveikatos namų" vaikų gydytoja Asta Rudžionienė:

"Kai kurie vaikai valgo naktį pakankamai ilgai, kartais net iki 2m. amžiaus. Šiuo atveju, manau, nieko blogo neturėtų būti, nes mišinėlio kiekis vienam maitinimui nėra labai didelis (170 ml), nėra smarkiai ištampomas skrandukas, o vaikas patenkina savo poreikius. Mamytė pati pastebi, kad vaikutis dažniau valgo naktį, kai kalasi dantukai – tai reiškia, kad padidėja maisto medžiagų poreikis.

Pastebima, kad vaikai naktį prašo dažniau valgyti tam tikrais vystymosi periodais – dygstant dantims, sergant, pasikeitus gyvenimo sąlygoms ar pan. Poreikis naktį valgyti praeina savaime: vieniems anksčiau, kitiems – vėliau."

Ekspertai

Asta Rudžionienė

Vaikų ligų gydytoja, "Taurakalnio sveikatos namai", www.sveikatos-namai.lt
Asta Rudžionienė in-vecaku-skola