Super mažylio blogas: nuotykis kelyje

Super mažylio blogas: nuotykis kelyje

29. May 2017, 23:27 Goda J. Goda J.

Kas gali nutikti kelyje, kai keliauji su kūdikiu? Pasirodo, labai daug „įdomių“ dalykų.

20170529232436-33694.jpg

Šiandien, dviese su Motiejum, važiavome iš Šiaulių į Vilnių. Kadangi jau esu įpratusi taupyti laiką, tai viską stengiuosi daryti operatyviai. Namie pamaitinau vaiką, jis užmigo, greit susinešiau daiktus ir vaiką į mašiną. Pajudėjom. Po 20 minučių, pirmasis aliarmas – „vėl noriu valgyti“. Sustojau. Pamaitinau. Atsirūgo. Ir.. Atpylė man ant peties. Pirma dėmė ant švarių marškinių – check. Nieko tokio, gal išdžius, gal niekas nepamatys. Guldau Motiejų atgal į auto kėdutę, segiojuosi marškinius, ir čia – naujas siurprizas! Per skubėjimą į liemenėlę užmiršau įsidėti pieno sugertukus. Šaunu! Patikėkite, kol Motiejus iš vieno valgo, tai antrasis pieno fabrikėlis nesnaučia, jis irgi pasiruošęs maitinti. Gražus, pieniškos spalvos blynas ant baltų marškinių – check. Ačiū Dievui, kad kuro pilnas bakas, vadinasi greitu metu niekur nereikės išlipti.

20170529232508-27959.jpg

Tęsiu kelionę toliau. Motiejus ramiai išmiega apie valandą laiko. Ir vėl aliarmas – „Pavargau. Nusibodo. Paimk ant rankų. Ir GAL jau vėl noriu valgyti“. Stoju artimiausioje aikštelėje po medžiu, kurioje planuoju praleisti apie pusvalanduką, kad vaikas pailsėtų nuo automobilio vibracijos. Kadangi esu super mažylio, tai pamanau, galbūt ir super mama, kuri nusprendžia vaikui sauskelnes pakeisti tiesiog čia mašinoje, pasidėjus jį ant kelių. Pamaniau, viens – du ir pakeisiu šlapią Huggies – sausu :) Pasiguldau ant nugarytės jį, kilsteliu kojas ir .. nespėju pakišti sauskelnių, kai visas tirštasis turinys ant manęs – pyyyyyyyrs !!!

20170529232526-30989.jpg

(Po penkių minučių). Aš sėdžiu su dirbtina šypsena, kuri man padeda save įtikinti, kad vis tiek viskas yra gerai. Motiejus sutvarkytas, sausas, pavalgęs ir vėl užmigęs man ant peties pasiruošęs tęsti kelionę toliau. O aš, besibaigiant kelionei, turėjau dar šiek tiek laiko atšaukti visus suplanuotus susitikimus ir grįžus į Vilnių važiuoti tiesiai namo, į dušą.

Kelionės reziumė. Nauji balti marškiniai patyrė visas įmanomas kūdikio paliekamas dėmes: atpiltas pienas ant peties, išbėgęs pienas iš vienos krūties, ir apkakotas pilvas.

Patarimas sau ir kitoms mamoms – visada turėti atsarginį drabužių variantą automobilyje, o keičiant sauskelnes sau ant kelių, bent jau pasikloti vystymo paklotėlį.