SUPER MAŽYLIS: pirmo pusmečio daiktai - pagalbininkai

SUPER MAŽYLIS: pirmo pusmečio daiktai - pagalbininkai

04. Jul 2014, 14:10 pypse pypse

Jau rašydama pirmą blogą Mamyčių klube žinojau, kad rašau viešai, bet rašau sau. Šiam savo rašymo stiliui likau ištikima ir rašydama kaip auga jau antras mano vaikutis. Ne paslaptis, labai miela sulaukti komentarų, klausimų, minčių ir pasidalijimų, nors, prisipažinsiu, dažnai komentarai būna ne apie tai, kas man atrodė pati svarbiausia mintis. Pakedenusi senų įrašų perkeltines frazes aš prisimenu labai aiškiai išgyventas akimirkas, dar kartą išgyvenu anuomet  apnikusias mintis. Širdis vis virptelna ir pažvelgus į dangų pro savo stoglangio kraštą – jis irgi savotiškas mano minčių seifas.

Šį kartą savo bloge noriu atsiriboti nuo sau ir  skaitantiems struktūruotai  pateikti  sąrašėlį daiktų bei atradimų, kurie man kasdien padėjo auginti Hubertą pirmąjį pusmetį, su skaitančiais. Iš karto informuoju, kad žmogiška artimųjų pagalba nepalyginama ir neįkainuojama, bet šį kartą aš ne apie tai.

 Svarbiausi pagalbininkai:

  1. Sauskelnės Huggies. Tikrai patogios, saugiai užrakinančios, minkštos, bekvapės, plonos. Odelės nealergizavo.  Dažnai keičiu, taip stengdamasi sumažinti vienkartinių sauskelnių žalą.
  2. Vystymo staliukas. Naudingiausias pirkinys. Patogus aukštis mano nugarai, todėl pervystant galiu ne tik pakeisti sauskelnes, nuvalyti odelę, bet ir pašnekinti, pamasažuoti,  pažaisti žaidimus. Puikiai išlaikomas akių kontaktas tokiame aukštyje. Sauskelnes reikia keisti dažnai, tai kas dieną naudojamas daiktas, todėl džiaugiuosi, kad jis atsirado mūsų namuose ir tapo mano didžiuoju pagalbininku auginant mažylį.
  3. Sausos popierinės servetėlės išbalintos be chloro. Sudrėkintos vandeniu jos tampa labai minkštutės, švelnios ir tvirtos. Jas naudoju pervystymui ir  odelės valymui.20140704134807-91467.jpg
  4. Aliejus. Pasirinkau ekologišką migdolų aliejų. Tai bene vienintelė priemonė Huberto kosmetinėje. Aliejų pilu į vandenį maudynėms. Nenaudoju jokių muiliukų ar kitų prausimo priemonių. Po maudynių odelė būna pasidengusi plonu aliejaus sluoksniu, todėl nereikia jos papildomai drėkinti ar apsaugoti nuo drėgmės.  Aliejus padeda ir odelei po sauskelnėmis, saugo nuo iššutimų (Hubertui niekada nebuvo iššutusi odelė, todėl nereikėjo naudoti ir jokių spec. kremų).  Nuprausus odelę, prieš dedant sauskelnes pamasažuoju kojytes, pilviuką su aliejuku, taip padrėkinu nuo vandens sausėjančią odelę. Aliejų naudoju ir vyresnėlio vonioms, tik plaukučius plaunu šampūnu ir perskalauju švariu vandeniu, nes odelė yra linkusi sausėti. Mažyliui ir galvytę plaunu aliejuotu vandenuku, plaukučiai būna minkšti, nesusiriebalavę.20140704141023-86750.jpg
  5. Masažai. Labai ačiū MK ir tarptautinės kūdikių masažų asociacijos atstovei Lietuvoje Ingai Ciesiūnei už pirmąsias pamokėles, už užsikabinimą. Masažai – tai geriausia, ką atradau naujo augindama antrą vaikutį. Hubertą masažuoju kas dieną. Man tai geriausias, kokybiškiausias, mieliausias laikas su vaikučiu. O kaip jau ir minėjau puiki proga padrėkinti kūdikio odelę aliejumi. Masažai tapo kasdieniniu ritualu, Hubertui jie labai patinka. Gal iš tiesų palengvino ir dantukų dygimą?   Plačiau apie pamokėles, naudą ir kt. info: http://www.kudikiu-masazas.lt/
    20140704135025-68332.jpg
  6. Vežimėlis. Manevringas, erdvus lopšys .Mums tai ne tik vežimėlis, bet ir miegojimo lovytė. Džiaugiuosi Babycenter  parduotuvės pasiūlytu Emmaljunga modeliu. Hubertui 6 mėn. Jo ūgis 73 cm, o jis vis dar telpa patogiam miegučiui lopšyje.  Manevringi ratai pakankamai minkštai ir ypač patogiai rieda tiek miško keliuku, tiek patalpose tarp baldų.20140704135359-20313.jpg
  7. Automobilinė kėdutė. Šis daiktas gal ir nėra naudojamas kas dieną, bet įtraukti jį į sąrašiuką privalau dėl šio daikto nepakeičiamumo. Jei per pusmetį automobiliu važiuoti reikėtų tik vieną kartą (pvz. iš ligoninės namo) vis tiek būtina turėti automobilinę kėdutę.
    20140704135605-34597.jpg
  8. Drabužėliai.  Dažniausiai mamos turi savo mylimukus. Dėl praktiškumo, grožio, patogumo. Kokie yra mano mėgiamiausi? Bodeliai ilgomis rankovytėmis, minkštos kokybiškos plonos medvilnės (net vasaros dieną aš likusi nuo saulės pridengti odą) ir kelnytės atvirais galais (taip lėčiau išaugamos) ir plačia, nespaudžiančia  liemens juosta. Papildomi šiltesni drabužėliai be kapišonų, sagučių ar uodegyčių  nugarytėje, kad ant nugarytės gulinčiam vaikui būtų patogu.
    20140704140205-72353.jpg

Štai  ir viskas. Pristačiau geriausius savo padėjėjus. Į namus grįžus su kūdikiu paprastai  visko prireikia gerokai daugiau, nei mano sąrašėlyje, bet dažnai be to visko galima ir apseiti arba pakeisti kažkuo kitu. 

06. Jul 2014, 19:23

Tikrai visi daiktai reikalingi! Man ypač vystymo lenta, iki dabar dar naudoju, vonioje ant skalbimo mašinos laikau, ir vietos daug neužima, ir patogu naudot po užpakaliuko plovimo. Soskiuką taip pat pridėčiau. Gultukas ir lovytė mums taip pat pravertė labai.

pypse pypse 05. Jul 2014, 10:26

Aš tai miegojimui naudoju čiulptuką, kelionėse kai pradeda zkrst nes miegelio nori, bet kartą pamiršus buvau, tai nykštukas padėjo jam. Po skiepų ar pan irgi neraminu čiulptuku. Visada jei yra galimybė pirma pasiūlau pienuko, vėliau tik įduodu čiulptuką. na bent pieno šiuo atveju dėl to nesumažės. O kai nenori miegoti tai mažylis ramus, mėra ką ramint. bet jau su vyrų esam susitarę, kad nuo jo jis turės atpratint 😀

motinysteveza motinysteveza 05. Jul 2014, 08:37

turėjau su pirmu vaiku. bet panaudojau neilgai, nes nutariau kad tiesiog ant lovos patogiau.
čiulptukų nenaudojau pirmiems vaikams, o dabar dėl Gabrielės dažnai apie jį pagalvoju, ir tikrai būtent dėl kelionių. kadangi pati nemažai vairuoju, o jos visai nemigdo mašina (kitaip nei Milą ir Deimą), tai ilgoj kelionėj tenka sustoti 2-3 kartus... bet kiek man daug klausimų dėl jo kyla... aš visai nenoriu, kad ramintųsi su tuo čiulptuku, kad migdytųsi su juo... tiesiog noriu, kad būtų prie jo pripratusi ir dažniau kelionėms. bet kaip tai padaryti? 😃

pypse pypse 05. Jul 2014, 00:27 motinysteveza

Aš kai gyvenau bute gimus Markui tai vystymo lentą turėjau ant lovytės pasidėjusi.
Tu visai jos neturi?

pypse pypse 05. Jul 2014, 00:25

Gultukas tikrai ne. Turim BBjorną, bet brangus daiktas, mažai naudojau.
O čiulptukas ko gero sąraše turėtų būti, nes į kelionę pirmiausia imčiau čiulptuką ir migduką - skuduriuką. taip čiulptukas turi būti mano sąraše. Ačiū už priminimą. pamiršau gal dėl to, kad ne nuo pat pradžių jį naudojau. 2 mėnesių pripratinau. bet dabar taip, jis pagalbininkas labai labai 😀

motinysteveza motinysteveza 04. Jul 2014, 22:58

aaa. viskas dabar aišku. vonelės aš nenaudojau ir neturėjau, taip pat vystymo staliuko (nėra bute tiek vietos jam), bet mano nugara visai nekenčia.
bet be nešynės ir žaisliukų neišsiversčiau 😀
tada į pirmą pusmetį dar čiulptukas, gultukas? jie nesvarbūs pagalbininkai?
o dėl aliejaus nerealiai. super. darysiu ir aš taip 😀

pypse pypse 04. Jul 2014, 22:26

Maitinimo kėdutė jau keliauja į antrą pusmetį 😀 pradėjau sodinti nuo 6 mėn.
Lovytę turime, bet ji tarnauja kaip apsauginis kraštas didelei lovai. Arba jei užmiega vežimo lopšyje, tai lopšį atnešame ir padedame į lovytę kol nubunda pirmam pavalgymui, tada persikeliu į savo lovą.

pypse pypse 04. Jul 2014, 22:20

Paskutinė pastraipa reiškia, kad iš ligoninės parsivežame kūdikėlį namo, o jo laukia sukrautas kraitelis : ir vonelės or palutės ir žaisliukai, bet be to būčiau galėjus apseiti. 😀 maudyti pvz didelėje vonioje, arba duoti žaisti šaukštą. O vat sąrašėlis yra pačių svarbiausių pirmo pusmečio daiktų man auginant mažylį. kelionėje apseičiau be vystymo stalo 😀

motinysteveza motinysteveza 04. Jul 2014, 21:51

nesupratau dėl paskutinės pastraipos. čia visko tiek prireikia išvykus kažkur ar namie?
jei namie, tai pasigedau žaisliukų, lovytės (kažkodėl galvoju, kad jūs jos iš viso neturit, taip?), maitinimo kėdutės (apie ją rašei kitame bloge), matau naudojat vonelę. kaip ir viskas. kelionėj man dar l. praverčia nešynė.
o dėl aliejaus, tai man būtų atradimas, kad jį būtų galima naudoti ir vietoj prausiklio.

04. Jul 2014, 16:17

100 % pritariu del migdolu aliejaus, as po maudyniu tepu iskart ranksluosciu apsluoscius. Bet is tiesu nepagalvojau kad galima butu tiesiai pilt i vandenuka kol dar voneleje maudesi, tik keista kad plaukuciai nesusiriebaluoja, gal cia koks specialus prausimui. Beje ant mano ranku daznai buna alergija , pati juo pasitepu -jokio perstejimo, nuramina tik ir oda jau nebe sausa buna.
Idomu kokios serveteles ten popierines?nes kol maze kudikis buvo su medziaga ir vandeniu apvalydavau, dregnos tik kelionej, tai butu praverte tokios.
Vystymo stalo neturejau nors buvau uzsimanius jo. Manau geras dalykas.
Masazas super, manisjei patikdavo , as is tokios knygos darydavau, bet kai tik pradejo daugiau judeti tai sunkiai sekdavosi islaikyti😀))judri labai
Rubeliai aisku turi buti patogus, didelis pasirinkimas ju. Bet be bodziuku sunku butu buve apsieit, super rubelis tas bodziukas, tiek trumpom tiek ilgom rankovemis.