UNIKALUS koliažų ciklas: pirmosios savaitės su Huggies ® Newborn!

04. Dec 2013, 14:38 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Ką tik gimęs kūdikėlis – mažytis ir bejėgis. Nuo šios akimirkos mažoji širdelė gali pasiklauti tik mumis – tik mamos ir tėčio meile, rūpestingomis rankomis ir švelniais prisilietimais.

Kiekvieną šeštadienį 9.30 per TV3 laidoje "Mamyčių klubas" galite sekti pirmąsias 12 naujagimio gyvenimo savaičių. 

Tai dar ne viskas - mūsų puslapyje patartimi dalinsis ką tik kūdikėlius pagimdžiusios Gerda ir Vaida, patarimus apie naujagimių priežiūrą rašys specialistai, o visi norintys galės dalintis koliažais su pirmosiomis kūdikėlių gyvenimo akimirkomis!

SUKURK ASMENINĮ KOLIAŽĄ>>

Kas atsitinka pirmąją kūdikio savaitę?

Pirmoji gyvenimo savaitė – tai tikras iššūkis mūsų mažyliui. Viskas aplink atrodo taip svetima ir kelia nerimą. Balsas - mamos ir tėčio – štai, kas mažyliui atrodo pažįstama net ir jau šią pirmąją savaitę. Būtent mūsų balsas jam suteikia saugumo jausmą, ramybės. Jei mūsų mažulėlis galėtų kalbėti ir išreikšti savo jausmus – jis paprašytų mūsų kuo daugiau su juo kalbėtis.

Pirmosios mažylio gyvenimo dienos prabėga ten, kur jis ir gimė – ir kaip taisyklė dažniausiai tai specializuota gimdymo įstaiga, kurioje gydytojai atidžiai seka naujagimio savijautą. stebi svorio pokyčius.

Klausosi kūdikio širdelės,plaučių, stebi svorio pokyčius. Mat dažniausiai per pirmasias tris savo gyvenimo dienas mažieji žmogučiai numeta nuo septynių iki dešimties procentų pradinio savo gimimo svorio, apytikriai t.y. nuo dviejų šimtų penkiasdešimties iki keturių šimtų gramų. Vienok nuo ketvirtos gyvenimo dienos jis vėl pradeda svorį auginti.

Mūsų prisilietimai – jie dar labai nerangūs, bet mažyliui labai svarbūs. Laikui bėgant, stebėkite savo mažylį ir išmoksite jį liesti taip, kad suteiktumėte suteiktumėte jam kuo daugiau malonių pojūčių.

Papasakokite, kaip pirmąją savaitę jums sekėsi, su kokiais sunkumais susidūrėte ir kaip "jaukinotės" vienas kitą? 

20131204143820-46111.jpg