VIDEO: Kūdikio vystymosi vadovas: 6 mėnuo

08. Jul 2020, 15:15 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Žiūrėkite video ir sužinokite, kaip kūdikis vystosi šeštąjį savo gyvenimo mėnesį!

Neįtikėtina - mūsų kūdikiui jau šeši mėnesiai! Visas pusmetis! Ir jau užtikrintai artėjame prie pirmosios mažylio sukakties.

Prisiminkite, koks buvo jūsų mažasis laimės spindulėlis prieš 6 mėnesius ... Ir pažvelkite į jį šiandien - neįtikėtina, tiesa? Iš bejėgio, trapaus kūdikėlio jis virto linksmu, smalsiu mažuoju išdykėliu! Kūdikiui besišypsant galbūt pamatysite ir pirmuosius dantukus. Kai kurie šio amžiaus mažyliai jau pradeda ropoti, bet apie viską nuo pradžių!

Šeši mėnesiai - dar vienas atskaitos taškas kūdikio vystymosi procese. Paprastai tėvai turi daug lūkesčių mažyliui pasiekus šį amžių. Mes laukiame, kol jis pradės sėdėti, valgyti ir ropoti. Bet! Dar sykį primename - nelyginkite savo mažylio su kitais vaikais ir nesitikėkite, kad jis vystysis pagal numatytą grafiką.

Stebėkite mažylį - galbūt tik dabar jis ruošiasi įsisavinti naują įgūdį - stiprina rankas, kojas ir nugarą - ropojant naudojamos skirtingos raumenų grupės ir būtina koordinuoti visų galūnių darbą. Neįtikėtinas krūvis mažam kūnui ir besivystančioms vaiko smegenims!

Svarbiausia, ką galime padaryti šiuo laikotarpiu - sukurti tinkamą aplinką. Mūsų užduotis - neleisti kūdikiui stotis per anksti! Kuo jis ilgiau ropos, tuo geriau!