VIDEO "Mažylio saugumas": kaip apsaugoti nuo užspringimo?

23. Aug 2018, 06:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Antrąjį savo gyvenimo pusmetį mažylis tampa vis aktyvesnis, todėl jį reikia stebėti kiekvieną akimirką! 

Užspringimas

Dažniausiai vaikai užspringsta, jei ką nors valgydami, kramtydami ar čiulpdami bėgioja ar kalba. Jei valgome, tai sėdime, ar ne, mano mažiau?

Dažnai taip nutinka vaikų renginiuose bei šventėse. Užspringti galima tokiais viliojančiais dalykais kaip spragėsiai, saldainiai, riešutai, sėklos, kramtomoji guma. Užspringti galima ir obuoliu, vynuoge ar morka. Sveikas valgymas yra reguliarus, neskubus, valgant visavertį ir subalansuotą maistą, gerai jį sukramtant ir užsigeriant skysčiu.

Na ką, pavalgėme, keliaujame toliau! 

Kas gi tai? Ant žemės mėtosi tiek žaislų, o ypač smagios atrodo tos mažos legokaladėlės. Gal paragauti? Prieš leisdami mažylį laisvai vaikščioti ant grindų, įsitikinkime, kad ant jų nėra smulkių detalių, kurias mažylis galėtų įsidėti į burną ir užspringti. Grindis reiktų gerai išsiurbti, o kartais ir išplauti, nes dulkių perteklius gali sukelti mažyliui alergiją. 

Mažylis vonios kambaryje! 

Maudynės vonioje yra tikras smagumynas! Tačiau vonios kambarys – viena pavojingiausių buto vietų, nes būtent čia dažniausiai laikome buitinę chemiją – skalbiklius, baliklius, minkštiklius, valiklius ir higienos priemonės, visos šios priemonės turėtų būti aukštai, mažyliui nepasiekiamoje vietoje. 
O, šis spalvotas skystis atrodo iš tiesų viliojamai! Gal paragauti jo? Kaip manai, mamyt? Vonios kambaryje esančiais skysčiais galima stipriai apsinuodyti, todėl visus juos laikysime kur nors aukštai, Tau nepasiekiamoje vietoje, arba spintelėje, kurios negali atidaryti. 

Mažyli, vonioje negali likti vienas! Net jei vonelėje yra nedaug vandens, ir mums atrodo, kad nieko blogo nenutiks. Deja, net didesni vaikai žaisdami vonioje gali prigerti ar stipriai nusideginti karštu vandeniu. 

Aktyvių mažylių saugumu rūpintis kviečia Huggies Pants – sauskelnės mažiems ir dideliems darbams bei išdaigoms!

20180806104717-88659.jpg