VIDEO "Mažylio saugumas": virtuvėje

13. Aug 2018, 08:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Kai mažasis pasaulio atradėjas pradeda ropinėti ir vaikščioti, svarbu jo aplinką sutvarkyti taip, kad ji būtų ne tik įdomi ir lavinanti, bet ir saugi! Šį kartą keliausime patyrinėti virtuvės!

Mažylis virtuvėje

Virtuvė yra viena smagiausių vietų žaisti. Ir iš tiesų – mažyliui naudinga pažaisti su indais, barškinti puodų dangčiais ar barstyti miltus. Tačiau virtuvėje netrūksta karštų skysčių ir maisto. Bet kokį verdantį ar karštą maistą arba gėrimą reiktų dėti į stalo vidurį ir įsitikinti, kad šalia mažylio nebūtų kėdės, ant kurios jis galėtų pasilipti. Nudegimai yra labai skausmingi ir pavojingi plonai mažylio odai. Jei mums tai yra puodelis su karštu vandeniu, mažyliui tai tarsi kibiras su verdančiu skysčiu!

O, o kas gi čia? Keptuvė kurios rankena viliojamai kyšo pro viryklės kraštą! Taip neturėtų būti. Ruošdami valgį, įsitikinkime, kad keptuvė yra toliau nuo viryklės krašto, o rankena visada atsukta į sieną. Taip pat prisiminkime niekada nedėti ant grindų indų su karštu maistu ar sriuba!

Jei namuose yra elektrinė viryklė kurią galima įjungti paprastu prisilietimu, reikia stebėti, kad vaikas nepasiektų viryklės paviršiaus, neįjungtų jos ir stipriai nenudegtų.

Vaikui bet kuris daiktas gali tapti žaislu, pavyzdžiui, stiklinis dubuo gali tapti puikiu astronauto šalmu, o peilis – kalaviju. Todėl būtina peržiūrėti apatinius virtuvės stalčius, kad juose neliktų mažyliui pavojingų daiktų.

Vis dėlto visiškai neleisti mažojo atradėjo į virtuvę nereikia! Užuot viską uždraudę, palikime vieną stalčių, kuriame bus indų ir įvairių nepavojingų virtuvės įrankių žaidimams! Tai bus puikus užsiėmimas, kol mama gamina.

Štai taip! Aktyvių mažylių saugumu rūpintis kviečia Huggies Pants– sauskelnės mažiems ir dideliems darbams bei išdaigoms!

20180806104717-88659.jpg