VIDEO "Mažylio saugumas": pažvelkite į namus kitu kampu!

06. Aug 2018, 10:43 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Antrąjį savo gyvenimo pusmetį mažylis tampa vis aktyvesnis, todėl jį reikia stebėti kiekvieną akimirką!

Sauskelnes keiskit ant grindų

Visų pirma, vystymo stalas jam nebetinka – mažylis aktyviai ritasi ir juda, todėl gali greit nusiristi nuo vystymo stalo. Prisiminkime, kad mažylio kaukolė yra labai trapi ir gali lūžti jam nukritus vos iš 30 cm aukščio!

Todėl sauskelnes keiskime ant grindų, o dar geriau – laikydami mažylį glėbyje. Aktyviam mažyliui labiausiai tiks kelnaičių tipo sauskelnės Huggies Pants, kurias lengva užmauti ir numauti – visai kaip paprastas kelnaites. Net jei mažasis nenusėdi ramiai, mokantis naujų judesių su Huggies Pants jam bus patogu!

Elektros laidus paslėpkite

Vos mažylis pradeda šliaužioti ar ropoti, tėvai turėtų pulti ant kelių ir apropoti namus žvelgdami iš mažylio žiūros taško. Žiū, šie elektros laidai atrodo tokie įdomūs! Gal už jų patraukti? Oi! Lempa gali nukristi tiesiai ant galvos!

Elektros laidus, kai namuose atsiranda mažylis, reiktų paslėpti ir pritvirtinti lipniąja juosta. Jei ką nors galima kur nors įkišti ar už ko nors patraukti, žinok – mažasis pasaulio atradėjas būtinai taip ir padarys!

Mama! Prisimink, kad tavo telefono kroviklio laidas irgi yra mane dominantis daikčiukas! Padėk jį kur nors aukščiau, kur aš nepasiekiu!

Į elektros lizdus vaikai įkiša labai neįtikėtinų dalykų, todėl patiria stiprių traumų ir nudegimų. Šios pavojaus bus išvengta į elektros lizdus įstačius apsaugas.

Kokie žaislai pavojingi

Net ir patys žaislai gali būti pavojingi. Galbūt vyresnis brolis pamiršo savo žaislą su baterija viduje? Baterijas visada saugokite saugioje tam skirtoje vietoje, visada įvertinkite, ar vaikų elektroniniai žaislai yra saugūs – nuryta baterija sukelia grėsmę gyvybei. Baterija, patekusi į organizmą, pavyzdžiui, į virškinamąjį traktą, per maždaug 10 minučių sukelia cheminį nudegimą. Baterija, patekusi į kvėpavimo takus, gali uždusinti.

Akimirką, kai į šeimą ateina kūdikis, į viską reikia pažvelgti šiek tiek kitu kampu. Svarbiausia įsitikinti, kad namuose viskas saugiai pritvirtinta prie sienų ir vaikas negali niekur užlipti, o skyriai, kuriuose saugomi smulkūs daiktai, nepasiekiami. Specialiais laikikliais užblokuokite spintelių duris ir stalčius! Štai taip!

Aktyvių mažylių saugumu rūpintis kviečia Huggies Pants – sauskelnės mažiems ir dideliems darbams bei išdaigoms!

20180806104717-88659.jpg