VIDEO "Pirmosios 12 savaičių": 10-oji savaitė - pagrindiniai masažo principai

15. Feb 2014, 09:59 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

“Pirmosios savaitės” – unikalus Mamyčių klubo projektas, kurio dėka mes turime galimybę stebėti kūdikio vystymąsi pirmuosius tris jo gyvenimo mėnesius.

Praėjusių serijų apžvalga:

Mūsų mažajai Katrinai, kurios gyvenimą stebėsime tris mėnesiukus, jau dešimt savaičių.

Kas gi vyksta 10-ąją mažylės gyvenimo savaitę?

Iš aplinkos, supančios mūsų mažylį labiausiai jo dėmesį traukia ryškūs objektai. Jis jau supranta, kad į juos galima ne tik žiurėti, bet jau galima ir paimti, pačiupti ir pačiupinėti bei ragauti. Vienok, pats maloniausias ir 5domiausias objektas yra mama. Jos veidas.

Dešimtą gyvenimo savaitę mūsų vaikutis jau gan drąsiai gali pagulėti ant pilvuko, o gulėdamas ant jo pakelti galvytę ir ją palaikyti. O tuomet, kai mažylį laikome mes ant savo rankų – jo galvytė jau nebelinguoja į šalis. Jis ją atkakliai laiko ir išlaiko.

Beje šiuo laikotarpiu mažylis jau nebebijo aplinkinių, tad gan drąsiai leidžiasi paimamas ant rankų ir kitų žmonių. Todėl drąsiai galime su juo keliauti į tokią malonią procedūrą kaip masažas. Masažas padeda mūsų vaikučiui atsipalaiduoti. Jis ypatingai naudingas tuomet, jei jam nustatytas padidintas raumenų tonusas.

Nuo pat gimimo vaikučiai turi taip vadinamą fiziologinį raumenų tonusą. Gimus kūdikiui jis palaipsniui turi įgauti tam tikras nustatytas normos ribas. Mažyliui, sulaukusiam dešimties savaičių, jau pastebimai mažiau sulenktos rankytės ir kojytės...jis jas gan laisvai judina.

Dar vienas galimas nemalonumas – tai pilvelio diegliukai. Virškinamojo trakto sistema tokio amžiaus kūdikiui dar menkai išsivysčiusi. Tam reikalingas laikas. Todėl minėtieji diegliukai pasireikšti gali skirtingais būdais ir skirtingu laiku. Bet kas tikrai aišku, jog tai suteikia mažyliukui daug nemalonių išgyvenimų ir mūsų pareiga jam padėti.

Kaip mes tai galime padaryti? Pirmiausia ko mums reikia – tai šiltų ir mylinčių mamos delnų. Jomis glostome mažąjį pilvuką būtinai laikrodžio rodyklės kryptimi. Ramus, švelnus glostymas abiem rankomis iš viršaus į apačią padeda geriau veikti mažajam žarnynui.

Gražaus laiko žiūrint naują seriją!

20131209161636-74280.jpg

15. Feb 2014, 11:16

mes masaziukus pradejome lankyti menesio laiko