VIDEO: Renkame mažyliui vardą...gal lietuvišką?

22. Feb 2014, 09:57 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Padovanoti vaikui vardą - užduotis ne iš lengvųjų. Vievi tėveliai laukia pirmojo susitikimo su mažyliu ir teigia, jog vardą jis atsineša pats, kiti gi pradeda galvoti apie jį ir rinkti dar tuomet, kai mažylis patogiai įsitaisęs mamytės pilvelyje.

Bet ar noriai mes renkamės lietuviškus vardus?

Du sūnus auginanti Rima pasakoja, kad vardų ilgai ieškoti neteko. Tiek jai, tiek vyrui buvo aišku iškart – jog jie bus lietuviški. Mangirdas ilgą laiką sunkiai tarė savo vardą, bet, kita vertus, jis sutinkamas retai kaip ir jo brolio Jorinto.

Neįprasto skambesio vardus savo vaikams parinko ir Super mažylio tėveliai Evelina ir Ignas, pirmagimiui sūnui davę Marko, o jaunėliui Huberto vardą.

Taigi renkantis vardus vaikams, svarbiausia atsirinkti argumentus, kas jums jūsų šeimoje svarbiausia - skambesys, dermė su pavarde, reikšmė. O gal lietuviškos šaknys?

Plačiau - video siužete.

pypse pypse 22. Feb 2014, 22:14

Ant vaikučio istorijos buvo užrašytas vardas, ir visi atėję pasižiūrėdavo ir kreipdavosi tik varduku.

mergytę, savo Patriciją, irgi kada gal turėsim 😀

pypse pypse 22. Feb 2014, 19:50

Is asmenines patirties speju kad pirma pagalvoja kad berysio, o tada kas belieka - susitaikyti😀 bet as taip degiau tais vardeliais, dar nezinojom kas ten gyvena, galvojau jei bernuzelis bus Hubertas, ir visiems sakiau neslepdama kad jei bus berniukas tai dziaugsiuosi nes labai grazu varda isrinke. Ir kai gime, paklause ar zinom varduka, is tiesu taip gera, uzrase ir tik ateina sesutes gydytojos jau kreipiasi vardeliu, o ne bendriniais mazybiniais zodeliais, is kart kazkaip lanai asmenybiskai skamba.