Viena kūdikio galvos pusė nugulėta labiau: ar tai blogai?

Viena kūdikio galvos pusė nugulėta labiau: ar tai blogai?

15. Mar 2018, 09:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Jei turite klausimų vaikų kineziterapeutei, psichologei, akušerei ir žindymo specialistei - rašykite: www.mamyciuklubas.lt/klausimai-atsakymai/ arba redakcija@mamyciuklubas.lt 

Mama Sonata:

Ką rodo tai, jog viena kūdikio galvytės pusė nugulėta labiau (matau pagal plaukučius), ar reiktų dažniau keisti gulėjimo pozas? Jam 3 mėn. Bet matau, kad jam patogu vis tiek į vieną pusę sukti galvytę. Ką daryti, bijau, kad nepakistų viena galvytės pusė.

Atsako kineziterapeutė Viktorija Paltanavičiūtė:

Sveiki,

Viena nugulėta galvytės pusė dažniausiai rodo vieną "mėgstamą" pusę. Tai yra, mažylis daugiau suka galvytę į tą pusę, dažniau žiūri, miegodamas taip pat laiko galvytę ant to šoniuko.
 
Reikėtų stengtis kuo dažniau kalbinti mažylį iš tos pusės, į kurią žiūrėti jam nėra taip malonu. Guldant taip pat rekomenduoju keisti puses, toje "mėgstamoje" pusėje neturėtų būti ryškių žaislų ar kitų daiktų, kurie kreiptų jo dėmesį. Užmigus galima paremti galvytę, padarius tarsi volelį iš mažo rankšluostėlio ar kito malonaus audinio. 
 
Taip pat galima švelniai pamasažuoti kakliuką bei pečių juostą. Jeigu nepastebėsite pagerėjimo, rekomenduočiau kreiptis į specialistą.
Ekspertai

Viktorija Paltanavičiūtė

vaikų kineziterapeutė, www.viktorijosmasazai.lt
Viktorija Paltanavičiūtė in-vecaku-skola