Vystyti naujagimių nerekomenduojama

Vystyti naujagimių nerekomenduojama

16. Apr 2013, 07:00

Ankstesniais laikais naujagimius suvystydavo taip, kad matydavosi tik galvytė, jie negalėdavo pajudinti nei rankyčių, nei kojyčių. Bet šiuolaikiniai specialistai nepataria taikyti panašaus metodo.

 

„Mūsų močiutės vystydavo kūdikius ne kietai, tačiau taip, kad mažylis jaustųsi lyg lizdelyje, kad jaustųsi saugus, nes tais laikais nebuvo galimybės daug laiko praleisti su kūdikiu gimdymo namuose. Tačiau vėliau pradėjo kūdikius vystyti dar stipriau, mažyliai negalėjo net pajudėti“, - pasakojo kineziterapeutė Kristina Stalidzanė.

 

Šiais laikais kūdikių vystyti nerekomenduojama. "Mes už tai, kad mažyliai laisvai kvėpuotų ir laisvai judėtų, kad galėtų vystytis ir jausti savo rankytes, kojytes, mamos krūtį ir pan." - pasakojo specialistė.

 

Tačiau kai kurie tėvai, nevystydami kūdikio dieną, tai daro naktį, kad jis geriau miegotų. Kineziterapeutė vietoj to siūlo pasielgti kitaip: norint, kad mažylis gerai miegotų naktį, padėkite aplink jį vystyklų arba marliukų, tada jis jausis daug saugiau, tačiau jo judesiai nebus suvaržyti.

 

Tiesa, pačius geriausius pojūčius kūdikiui suteikia mamos rankos. Jei turite galimybę kūdikį imti ant rankų kuo dažniau, taip ir darykite – pataria psichologai.

 

Jei mažylis itin neramus ir į jokį kitą nuraminimo būdą nereaguoja, nusiramina tik tada, jei jį susupate į vystyklą ar antklodę, tuomet galite taip elgtis, tačiau geriausia visgi, kad mama laikytų mažylį ant rankų, nes mamos artumas daug efektyvesnis - tai suteikia kūdikiui saugumo jausmą.

 

Ar jūs vystote savo mažylius, kai norite nuraminti?

17. Apr 2013, 23:23

P.s Dabar yra specialus vystymui skirti , todel net nepanasu i tai kaip kad budavo suviniojami kudikiai seniau,jie patogiai jauciasi juose ,nes niekur nespaudzia ir neverzia.

17. Apr 2013, 23:20

"Jei mažylis itin neramus ir į jokį kitą nuraminimo būdą nereaguoja, nusiramina tik tada, jei jį susupate į vystyklą ar antklodę, tuomet galite taip elgtis, tačiau geriausia visgi, kad mama laikytų mažylį ant rankų, nes mamos artumas daug efektyvesnis - tai suteikia kūdikiui saugumo jausmą.'" Jus turbut jaukaujat?! Siulot man sedeti visa nakti su kudikiu ant ranku? As savo maziuka vystau ir ne todel ,kad noreciau ar nenoreciau,bet kitaip jis neuzmiega ir jokie merliukai salia nepadeda,taip pat grieztai esu pries miegojima vienoje lovoje .Maniskis yra labai aktyvus ir neramus vaikas,miegodamas save issibudina su rankytem,nuolat muistosi ir trina veiduka.Neseniai meginau migdyti be vystymo,tai visiskai nemiegojo ir verkio,tik suvyscius per 30 s vaikas uzmigo.Jei vaikui taip geriau,tai ta ir daryt reik. Ir nesuprantu ,ko cia grieztai nusistatinet pries tai,kartais nera kito budo,o ir vystymas ,tai ne kazkas blogo,juk ne virve surisi ! Ir apskritai besilaukiant gali planuoti ir mastyti kaip auginsi ar kaip elgsies su vaikuciu,bet kai vaikuti laikysi ant ranku,suprasit ,kad cia jau nieko nepriplanuosi ,teks daryt viska ,kad tik jam geriau butu ir kad pati dar spetum pailset ,nes be poilsio negalesi pilnai pasirupint maziuku... Todel bukit ne tik atviros naujovems ,bet nebijokit naudotis ir senesnias metodais 😀

16. Apr 2013, 14:12

As laukiuosi ir istiesu net negalvoju apie kudikio vystyma. Visu pirma negalvoju apie tai,nes man atrodo nepraktiska, visu antra neturiu patirties auginant mazesnius vaikus,tai to vystyklo net nemokeciau uzdeti,o visu trecia jau kiti laikai,kad vystyklus reta mamyte naudoja. As del mazylio saugumo jausmo verciau padesiu salia merliuka,kad jaustu mano kvapa nei vyniosiu i vystykla,bet neturiu nieko pries mamytes,kurios vysto mazylius.

16. Apr 2013, 10:48

siaip as nevysciau bet va mano sese tiesiog privalejo vystyt savo mergaite ir dare tai tikrai ilga laika. mergaite niekaip negaledavo nusiraminti, viska isbande (puikiai zinau nes tuomet dar gyvenau su jais kartu) mama karta paemus suvyniojo ir nepatikesit iskart nusrimo galvojom kad sutapimas bet kai tai pradejo kartosis nuolat tai supratom kad jai to reikia. budavo issivezam su vezimeliu y lauka vasara, graziai aprengta su suknelyte atrodo miegotu grynam ore sau issidescius kaip patogu, bet ne rekia tol kol bent rankyciu nesukisi y suknele kad jaustusi kaip suvystyta 😃 ir tada miega patenkinta, tikrai ne karta sulaukem repliku is zmoniu pamaciusiu toky vaizda 😃 dabar juoinga kai prisimeni, o tada tai buvo ka veikt 😀

gintarerei gintarerei 16. Apr 2013, 10:19

oj man kaip baisu tas vystymas 😀 bandau isivaizduoti kaip as jausciausi kai man butu neimanoma pajudeti ir vien todel kad mamai patogiau...uh, kai pagalvoji daug mamu iki siol vysto vaikucius, vienos del to kad pirsto neciulptu, kitos, kad rankom nemosikuotu trecios kad neisidrekstu, ketvirtos kad uzmigtu. Bet juk sitie dalykai galimi isspresti kitaip...