„Knygos teatras“ kviečia į spektaklį vaikams „Trumpos istorijos apie“

„Knygos teatras“ kviečia į spektaklį vaikams „Trumpos istorijos apie“

18. Feb 2019, 16:38 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Vasario 23 d. 12 val. Vilniuje duris atveria nauja erdvė, kurioje laukiamos šeimos su vaikais. „Knygos teatras“ kviečia į spektaklį vaikams „Trumpos istorijos apie“.

Vaikiškas spektaklis „Trumpos istorijos apie...“ – visiems ypatingiems, kurie ne tik mato, bet ir jaučia. „Knygos teatras“ pristato pirmąjį savo spektaklį vaikams „Trumpos istorijos apie...”, bendradarbiaujant su Lietuvos aklųjų biblioteka parengtą pagal Kęstučio Kasparavičiaus apsakymus.

Spektakliu siekiama sužadinti žiūrovo vaizduotę ir perkelti jį į kitą – juslinio pasaulio dimensiją.
 

20190218163940-63998.jpg

Vaikiškomis istorijomis sužadinamų pojūčių spektrą teatras kviečia ne tik pažinti liečiant, bet pasitelkti klausos, bei uoslės receptorius. Pasitelkus inovatyvų pasakojimo būdą, vaidinimuose vaikams parodoma mandagaus elgesio reikšmė, supažindinama su buities daiktais (spektaklis „Arbatos klubas“). Istorijoje „Ąsotis“, vaikams suprantama kalba atskleidžiamas grožio trumpalaikiškumas, jaunieji žiūrovai supažindinami su skirtingais augalais ir jų fizinėmis savybėmis.

„Iliustruojant istorijas „Ąsotis“ ir „Arbatos klubas“ papildomai pasitelkiame kvapus, o „Muzikantams“ – garsus, muzikinį atlikimą. „Knygos teatre“ yra derinamas skaitovinis teatras su kompoziciniais elementais, bet teatro stiprybe išlieka lietuvių literatūros perkėlimas į sceną. Daiktais ir detalėmis yra atkuriama jutiminė aplinka, kuri atgyja žiūrovo vaizduotėje įvairiais pojūčiais. Spektakliu „Trumpos istorijos apie...“ kreipiamės į nuoširdžią, jautrią ir itin atvirą naujiems potyriams vaikišką vazduotę“, – sako „Knygos teatro“ vadovė ir spektaklio režisierė aktorė Redita Dominaitytė.

Spektaklio trukmė - 40 min.

Trumpas Kęstučio Kasparavičiaus istorijas perteiks kūrybinė spektaklio trupė: teatro aktoriai Aura Garmutė, Artūras Dubaka ir Laura Misiukevičiūtė. 

Režisierė – Redita Dominaitytė.

20190218164002-73932.jpg

Bilietus platina TIKETA.
https://www.tiketa.lt/LT/trumpos_istorijos_apie_20699?fbclid=IwAR26SAfGrrqIfQVS8vsvHLn9C5rmtXJzuR5yFCc8tTBf1x_PSKyPUe6WBnI

Renginio nuoroda: https://www.facebook.com/events/1373786802773614/