„Kormoranai“ - intymumą nusimetęs legendinės Keistuolių teatro vyrų trupės tęsinys

„Kormoranai“ - intymumą nusimetęs legendinės Keistuolių teatro vyrų trupės tęsinys

28. Oct 2016, 09:57 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Prieš daugiau nei 25-erius metus susibūrusi intymi vyrų trupė skelbia liūdną žinią: „Erelis“ mirė. Tačiau neskubėkite pulti į ašaras, nes į šio prieštaringai vertinamo padangių karaliaus vietą stoja jau kiti paukščiai - „Kormoranai“.

Dabar trupė - jau nebe tokia intymi, o ir pavadinimas pasikeitė ereliui sukompromitavus savo vardą - privisus gausybei tiek nuogų, tiek apsirengusių erelių, Keistuolių teatro senbuviai pasirinko nacionalinio Lietuvos paukščio pavadinimą. Šimtą metų emigracijoje praleidęs ir pagaliau lietuviškojoje ekosistemoje vietą susigrąžinęs kormoranas - ypatingas ir kompromisų neieškantis paukštis: jis neria giliai ir iš gilumos ištraukia net labiausiai pasislėpusią šaknį, o taip pat pasižymi ir tuo, kad nepersistengia tausodamas savo gyvenamąją teritoriją. Būtent tokie žiūrovus pasitinka atsinaujinę „Kormoranai“ - kritiškai žvelgiantys į aplinką ir vietoje tiesmukų juokų pasirenkantys „šešėlinį“ humorą, priverčiantį žiūrovo vaizduotę dirbti visu pajėgumu.

Kelis dešimtmečius garsėjantys intelektualiu tautosakos, lietuviškų klasikų ir estrados elementų pripildytu humoru, „Kormoranai“ neišsižada žanrinės tradicijos. Ištikimus gerbėjus ir pirmąsyk užklydusius smalsuolius vyrai žada nudžiuginti atsinaujinusia kulinarine drama „Sigutė“ ir pristatyti pamatinį lietuvių tautos epą „Gedimino sapnas“. „Patyrinėję istorinius šaltinius suradome, kad tas epas mums žinomas įvairių perdirbinių pavidalu, tačiau niekas nenumano, kaip buvo iš tikrųjų - o buvo gerokai įdomiau. Istorijos esmė - ne pats Vilniaus įkūrimas: tai tebuvo šalutinis produktas, kuris mūsų dienomis tapo pats svarbiausias. Taigi, mes nusprendėme papasakoti istoriją tokią, kokia ji buvo, o kadangi šios istorijos herojų šaknys siekia majų imperiją, muzikiniu „Gedimino sapno“ sprendimu tapo meksikietiška muzika“, - intriguoja patys „Kormoranai“ ir žada toliau tęsti intymios vyrų trupės gerbėjams puikiai pažįstamą iliustruoto muzikinio pasakojimo tradiciją.

Visa tai - dar ne pabaiga: paslapties atskleisti nepanorę teatralai pristatys ir patį naujausią savo eksperimentą, išlipantį iš bet kokių iki šiol žiūrovams matytų žanro rėmų. Plunksnas pakeitę paukščiai į gimtąjį Keistuolių teatro lizdą parskrenda jau lapkričio 9 d. 19 valandą.

Bilietus įsigyti kviečiame Keistuolių teatro kasoje ir Tiketa.lt:
http://www.tiketa.lt/LT/keistuoliai__seselinio_humoro_klubas_kormoranai_paskalos_ir_padavimai_15549