„Mamyčių klubo" vedėjos Indrės Kalėdos!

„Mamyčių klubo" vedėjos Indrės Kalėdos!

26. Dec 2016, 14:56 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Kalėdos - ypatinga šeimos šventė, o ypač, kai joje atsiranda dar vienas mažas dalyvis. Laidos „Mamyčių klubas“ vedėjos Indrės Morkūnienės šeimą praėjusį kovą papildė mažoji Marija Barbora, todėl tai jų pirmosios Kalėdos kartu! Kalbiname ją apie tai, kaip šiemet atrodo jų šventės:

- Kur švenčiate didžiausias metų šventes?

- Per Kalėdas klausimas „kur" truputį mažiau svarbus, nei klausimas su kuo. Namai - ten kur šeima, tad svarbiausia - Kalėdos su artimiausiais žmonėmis. Jau nuo vaikystės man labai svarbu buvo, kad visada per Kalėdas būtume visa šeima kartu. Mano giminėje labai daug medikų, tad jei močiutei išpuldavo budėjimas per šventes, aš primigtinai reikalaudavau Kūčias perkelti į ligoninę, kad būtume visi kartu. Mūsų, kaip Morkūnų, šeimos tradicijos dar tik formuojasi. Kūčių stalą ruošiame mūsų namuose, o per Kalėdas vykstame pas mano tėvus į Kauną. 

- Dovanas perki paskutinę minutę ar ruošiesi iš anksto?

- Aš priklausau tai žmonių kategorijai, kuriai ieškoti dovanų ir jas pakuoti nėra jokios kančios. Netgi priešingai, didžiulis malonumas. Dovanėles perku ir pakuoju gerokai anksčiau su didžiuliu džiaugsmu, ieškodama įdomesnių būdų ir papuošimų. 

- Kokie jūsų firminiai šventiniai patiekalai?

- Kūčių stalas manau toks kaip ir daugelio Lietuvos šeimų su labai tradiciniais patiekalais. 

- Ką šiemet dovanų gavo Marija Barbora?

- Marija Barbora gavo supamą arkliuką, medinių kaladėlių, knygučių. Ji tokia mažutė, stengiuos truputį stabdyti močiutes su dovanomis. Kalėdų prasmė juk ne dovanose, bet nieko čia nepadarysi, kai mažų vaikų šeimoje taip ilgai nebuvo, visos giminės atrodo nebegaliu ištraukti iš žaislų parduotuvių. 

- Minėjai, kad labai mėgsti visus sveikinti - ar tai tiesa?

- Man pačiai dovanoti dovanėles - didžiausia Kalėdinė dovana. Todėl save taip ir apdovanoju - pilnais maišais dovanų draugams, pažįstamiems ir sunkiau gyvenantiems net nepažįstamiems žmonėms. 

Smagių švenčių!