"Mamyčių klubas" Latvijoje surengs protestą, jei ir toliau valdžia ignoruos šeimas

17. Sep 2013, 15:34 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

„Mamin klub“ (Mamyčių klubas) Latvijoje pažada išeiti į gatves su protesto akcija, jei valdžia kitąmet neskirs šeimoms su vaikais 18 milijonų latų. Ši suma pratęstų motinystės/tėvystės išmokų mokėjimą nuo metų iki pusantrų, taip pat padidintų minimalią išmokų sumą iki 140 latų, praneša Latvijos radijas 4.

Jeigu šis tėvų reikalavimas bus ignoruojamas, teks surengti protestą – pareiškė tarptautinio „Mamyčių klubo“ Baltijos šalyse vadovė Sandija Salaka.

„Teks protestuoti, nes kitu būdu pasiekti to, ko norime, negalima. Mes sėdėjome už vieno stalo su valdžios atstovais, diskutavome, dirbome grupėse ir pateikėme savo siūlymus. Jeigu kokios nors srities atstovų prašymai ignoruojami, tenka rengti akcijas. Mes nenorime būti politinių konfliktų epicentre, mes tik norime išsikovoti daugiau paramos šeimoms su vaikais. Liūdna, kai Socialinės gerovės ministerija visus mūsų siūlymus, kuriems jau buvo pritarta, nori reformuoti ir faktiškai ignoruoja“, - sakė Sandija Salaka.

Šaltinis:  lsm.lv

 

pypse pypse 17. Sep 2013, 19:06

Girdėjus, kad Mamin klub Latvijoje stipri organizacija...
norėčiau kad mamytės išsikovotų bent jau buvimą ilgėliau su savo vaikais

17. Sep 2013, 17:01

Latvijos šeimų situacija žinoma nedžiugina, bet kuo jie yra mums puikus pavyzdys - netylėjimu. Jei kas negerai - tai neduliūkinam kiekviena šeima į savo kamputį ir netylim, o einam, keliam klausimus, ieškom sprendimų ir jei jie mūsų netenkina galim ir pakovoti už savo teises.