„Rasoklė“ jonažolių aliejų laimi...

„Rasoklė“ jonažolių aliejų laimi...

23. May 2016, 06:30 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Mamyčių klubo narės tikrai labai mėgsta natūralius gydymo metodus ir žoleles bei kitus vaistinius augalus. Ačiū visoms, kurios dalinosi savo mėgstamiausiais receptais. Dalinamės mamų įžvalgomis

Geriausias vaistas, augalas - alijošius. Tinka naudoti tiek į vidų, tiek išoriškai. Nepakeičiamas vaistas esant herpes bakterijai, tinka odai, plaukams stiprinti, peršalimo ligoms gydyti. 

- Melisos arbata patinka vakarais prieš miegą (Y). Čiobrelis nuo kosulio.

- Mėta ir čiobreliai.  Visi mėgstam mėtų arbatą, o kai užpuola kosuliai čiobreliais kvepia visi namai.

- Ramunėlės :) ne tik kvapas malonus, bet padeda sunegalavus pilveliui. švelniai valo akytes ir prausia veidelį :)

Liepų žiedai-švelnu, malonu, ramina, gydo..tinka ir mažiems, ir dideliems!

- Mūsų šeimoje pati pačiausia žolelė, kurią dažnai naudojame - šalavijas(vaistinis). Jo nuoviru skalaujame gerklę, kai ji suskausta, nes šalavijas pasižymi antibakteriniu poveikiu, mat turi natūralaus antibiotiko. Kai kosime, geriame arbatą. Šalavijo šviežių lapelių dedame ir į maistą: mėsos, žuvies patiekalus, kepdami kiaušinienę ar užbarstome ant picos. Kol kas dukrytė nelabai draugauja su šalaviju dėl jo kartoko skonio, tačiau, manau, augant, jį pamėgs.

- Ramunėlė,dukrytei kaskart plaunu veidelį ir akytes su nuoviru ir taip ramunėlė turi antiseptinių savybių,malonus kvapas:)

- Mėgstamiausia žolelė čiobrelis , nes primena vaikystę ;)

Mūsų namuose labai daug žolyčių, bet pati pačiausia mums yra čiobrelis. Ir vaikučiai labai mėgsta ir smagiausia, jog šias žoleles mūsų promočiutė renka, ne augina, bet kiekvienais metais vaikšto po laukus su medžiaginiu maišeliu ir renka :)

- Pienių, pavasarinė stiprybė. Maistui, arbatoms ir kosmetikai. Ir skanu ir gražu :)

- Mūsų šeima neįsivaizduoja vakaro be mėtų arbatos. Mėta mūsų visų labai mėgstama. Ypač būna labai smagu vasarą sode nueiti nusiskinti šviežių mėtos lapelių ir atsigerti arbatos.

- Tradiciskai liepžiedžiai, džiovintos žemuogės, čiobrelis, pelynas, bazilikas, raudonėlis, medetkos ir ramunėlės. Dar šiemet bandžiau džiovintus morku lapus. Su kaip kuriom žolelėm draugauju nuo vaikystės dėka močiutės ir mamos rupesčio peršalus ar taip sunegalavus. Tiesiog užplikius puodelį žolelių arbatos grižta malonus prisiminimai...Arbatos, inchalecijos, vonelės padeda nors akimirką susigražinti saulėtą vasarą, džiugesį, šilumą, ko neišgyveni žmogus pasiėmęs ryškia tabletę i delną

Turim tris mylimas žoleles: ramunėles, mėtas ir čiobrelius. O mylimiausia būtų čiobrelis. Naudoju pačios prisirinktus gamtoje. Pats rinkimo procesas man toks meditacinis :) Labai skani ir kvapni arbata, gelbstinti mus nuo kosulio. Dar naudoju gaminant mėsos ar grybų patiekalus. O šiaip kvapnusis čiobrelis gerai auga ant palangės, stebim su vaikais kaip auga :)

- Jonažolė – daugiametis žolinis augalas. Auga miškuose, pievose, šlaituose, pamiškėse. Turi nemažai vitamino C, karotino bei eterinių aliejų. Pasižymi puikiu antiseptiniu, uždegimo slopinamuoju poveikiu, efektyviai gydo sunkiai gyjančias žaizdas.

- Mūsų namuose dažniausiai naudojama turbūt ramunėlių arbata. Kai pilvuką skauda, kai veiduką beria, kai akytes peršti, kai žagsi... ir šiaip, kai nežinau ką duoti, renkuosi ramunėles, manydama, kad nepakenks, o gal net ir padės :)Tikiuosi neklystu? Kai peršalusi dukrytė, daug geriam čiobrelių, šalpusnių, aviečių.

- Šiuo metu mūsų mylimiausia žolė yra medetka. Su medetka artimiau susidraugavau kai laukiausi dukrytės, gėriau medetkų arbatą, nes, pasak mano ginekologės, ji labai naudinga gimdai, nėštumo metu. Nes medetkos pasižymi antiuždegiminėmis savybėmis. Taip pat medetkų nuovirą naudoju tik pajutusi gerklės perštėjimą, labai veiksminga. O šiuo metu dukrytei naudojame kremuką su medetkomis, jei tik pastebiu, kad paraudo užpakaliukas. Ir dargi, masažiukams taip pat naudojame aliejuką su medetkomis - pagalba esant mažoms žaizdelėms ar įdrėskimams, o ir kvapas puikus. :)

- Mūsų namuose mėgiamiausia žolelė turbūt bus čiobrelis. Labai mėgstame gerti čiobrelių arbatą, kai peršalame arba tiesiog profilaktiškai. Taip pat čiobrelį dedu ir į uogienes bei gaminant maistą. Tai ne tik ligų profilaktikai, bet ir virtuvėje :-). O šiaip dar labai mėgstame ramunėlę, melisą ir žemuogių lapelius.
- Mūsų myliausiia žolelė - gėlelė yra ramunėlė. Naudojam, kai pilvuką skauda, tinka puolant virusiukams, skaudant gerklytę (skalauti galima). Ir šiaip labai skani arbatėlė.

- Musu namuose pati mylimiausia zolele MEDETKA. Naudojam gerkles skalavimui, arbatai, kai persalam, taip pat higieniniams apsiplovimams, zaizdeliu dezinfekavimui. Visada naudojam savo sode augintas MEDETKAS.

- Mūsų mėgstamiausia žolė dilgelė! Nuo pat vaikystės mama gydyavo plaukus, darydavo sriubas :) Norėčiau prisiminti šių žolelių kvapą ir laimėti! Kadangi dilgelės turi pavasarį daugiausia naudingų medžiagų, būtų be galo smagu išmėginti ir nadoti savo vaikeliui!

Mūsų pati mylimiausia žolelė - čiobrelis:). Gelbsti esant stipriam peršalinimui, padeda lengviau atsikosėti. Mažyliui patinka ši naminė arbata, neatsisako ir inhaliacinių procedūrų su ja. O sirupėliai patys mėgstamiausi.

AČIŪ visoms dalyvėms -  „Rasoklė“  jonažolių aliejų įteikiame...

Šarlotės mamytė

Sveikiname!

Daugiau natūralių produktų iš žolelių rasite www.rasokle.lt arba apsilankykite Rasos organizuojamuose seminaruose. Artimiausias - gegužės 28 d. „Kasdienės arbatos mišinių fermentavimas“.