„Tikra knyga“ kviečia į būsimų knygų vaikams skaitymus

„Tikra knyga“ kviečia į būsimų knygų vaikams skaitymus

05. May 2016, 14:18 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Gegužės 7-ąją per Lietuvą ritantis Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos šventės „Lietuva skaito!“ bangai, į knygynus bei kitas erdves plūstelės knygų mylėtojai. Viena tokių erdvių, kuri kvies išskirtinę publiką – mažuosius knygos draugus – leidyklos „Tikra knyga“ knygynėlis, įsikūręs Vilniuje, Arklių g. 22. Vidurdienį čia prasidės būsimų knygų vaikams skaitymai. Ištraukas iš dar tik pasirodysiančių kūrinių skaitys rašytoja Evelina Daciūtė, lėlininkė Edita Lei ir aktorė Daiva Rudytė.

„Būsimų knygų ištraukų dar nesu skaičiusi – bus nauja patirtis, - kalbėjo E. Daciūtė. – Tai labai geras būdas dar iki pasirodant knygai pamatyti reakcijas, išgirsti nuomones, o svarbiausia – pabendrauti su tais, kuriems rašai“.

Keturių knygų vaikams autorė prisipažino, kad viena jos svajonių, jog skaitymai taptų įprasta laisvalaikio leidimo forma. „Kol kas Lietuvoje tik prasideda skaitymo balsu judėjimas, tačiau aš labai tikiuosi, kad ateityje į skaitymus tėvai ves vaikus taip pat, kaip dabar lankosi su jais teatre ar kine“.

Lėlininkė E. Lei yra įsitikinusi, kad skaitymas balsu vaikams išlaisvina fantaziją, iškelia klausimų. „Tai puikus bendravimo būdas, kurio temą padiktuoja skaitoma knyga“, - mano šeštadienio renginyje dalyvausianti kūrėja, pernai išleidusi pirmąją savo knygą vaikams „Miglų slėnio Fėjų pasakos“. 

Renginio vaikams metu taip pat bus galima piešti, spalvoti, klijuoti, patiems pasakoti savo istorijas. „Kiekvienas žmogus tą pačią istoriją skaito kitaip. Vaikams labai svarbu išgirsti, kaip skaito kiti, kaip akcentuoja skirtingus dalykus. Tai padeda ne tik lavėti vaiko mąstymui, bet ir ugdytis pasakotojo talentui“, - teigė D. Rudytė. Aktorė dažnai susitinka su vaikais ir yra tikra, kad skaitymas balsu teikia didžiulę naudą mažiesiems skaitytojams.

20160505142310-57929.jpg

Renginio paskyra internete: https://www.facebook.com/events/693287924147420/

20160505142003-51805.jpg