"Žiediniai kopūstai pataluose"

"Žiediniai kopūstai pataluose"

12. Dec 2012, 07:00 kodelcia kodelcia

 

Kadangi su sūneliu savaitei gulamės ligoninėn planinei operacijai, tai skubame pasidalinti mažylio mėgstamiausiu pusryčių (neretai ir pietų) patiekalu.

 

2 porcijoms reikės:

 

350 g žiedinių kopūstų

2 kiaušiniai

2 šaukštai maltų džiūvėsių

truputis aliejaus

1 šaukštas konservuotų žirnelių

1 vidutinio dydžio morka

druskos, pipirų, krapų.

 

 

Žiedinį kopūstą susmulkiname nedideliais gabalėliais.

 

Kiaušinius dubenyje išplakame su truputėliu druskos, pipirų, krapų.

 

Keptuvėje įkaitiname aliejų. Sudedame smulkintą žiedinį kopūstą ir 2-3 minutes pakepiname. Tuomet toliau kepdami juo apibarstome džiūvėsėliais ir pakepiname nuolat maišydami 2 min.

 

Galiausiai supilame kiaušinio plakinį ir toliau kepame, kol kiaušiniai iškeps.

 

Paskutinis akcentas – patiekalo apipavidalinimas.

 

Šįkart jų keli variantai.

 

Morką supjaustome griežinėliais, tuos griežinėlius apverdame vandenyje, kol suminkštėja.

 

1 variantas- Žydintis patiekalas.

Iš kiekvieno morkos griežinėlio išpjaustome gėlytę. Gėlytės viduriukui naudojame žaliuosius žirnelius.

 

 

 

 

2 variantas - artėjančius gyvatės metus primenantis patiekalas

Iš morkos griežinėlių puselių ir žirnelių padarome gyvatės nugarėlę, akis, liežuvėlį.

 

 

 

Patiekalą pagardiname pomidorų padažu arba namine adžika (kurios šiemet mūsų šaldytuve nepritrūksta). Skanaus!

 

 

 

Projektas “Didžioji MK virėja 2012“: antroji užduotis

ANTROJI UŽDUOTIS 

12 09 - 12 15

Vaikiškas patiekalas: "Mama, dar..."

 

Atsikvėpkite, antroji užduotis - lengvesnė :) Pagaminkite ir įdomiai pristatykite mėgstamiausią savo vaikučio patiekalą, bei, žinoma, sugalvote jam pavadinimą. Atsiųskite ne tik patiekalo gaminimo nuotraukas, bet ir šį patiekalą valgančio vaikučio nuotrauką.

DOVANOS

Savaitės laimėtojoms - "Forto" dovanų čekiai!

 

Trys savaitės laimėtojos gaus po 100 Lt vertės kvietimą-dovanų čekį apsilankyti bet kuriame restoranų grupės "FORTAS" restorane Lietuvoje! Nuostabu!

 

Projekto nugalėtojai - praktinis seminaras su "Forto" virtuvės šefu!

 

Iš trijų savaitės laimėtojų bus išrinkta pagrindinė projekto nugalėtoja. Ji gaus individualų 2 akademinių valandų seminarą-konsultaciją pasirinkta tema su "Forto" virtuvės šefu (teorinė ir praktinė dalis).

 

fortas

 www.fortas.eu

 

SĖKMĖS!

 

kodelcia kodelcia 14. Dec 2012, 19:59

štai mes jau ir namie. dėkoju už pagyras, o aš kaip ir rašiau, keptuvėje juos pakepinu ir jie pakankamai suminkštėja, tad sūnelis visad valgo su didžiausiu apetitu.

Krisliukas Krisliukas 12. Dec 2012, 12:17

kaip išradingai 😀 super
siaubingai norisi paragaut 😀 dešimt balų!

12. Dec 2012, 09:12

Oi kaip skaniai atrodo 😀

12. Dec 2012, 08:26

niam niam, as pati laaaaaaaaaaabai megst si patiekala, tik pradzioj trumpam apverdu tuos kopustelius😉 o jau ta gyvatuke - tai tikras sedevras😉

12. Dec 2012, 07:57

kaip skaniai ir graziai atrodo 👍