10 įdomių faktų apie naktinį šlapinimąsi

10 įdomių faktų apie naktinį šlapinimąsi

21. Jul 2011, 13:00

 

 Naktinis šlapinimasis iš šalies kartais atrodo didžiulė tragedija ir vaikui, ir jo tėvams.

Tačiau tiesa yra tokia, kad tai tikrai dažnai pasitaikanti vaikystės problema, kurią kartais vaikai tiesiog išauga. Žinodamos tai bei kitus faktus apie naktinį šlapinimąsi, šeimos jausis ramiau, jų gyvenimas bus pilnavertiškesnis.

 

Suprasdami, kokios yra naktinio šlapinimosi perspektyvos, tėvai žinos, kaip galima padėti vaikui. Siekdami išvengti dezinformacijos bei kitų spekuliacijų šia tema, pateikiame tik faktus apie naktinį šlapinimąsi. Žinios suteikia jėgų tėvams drauge su vaiku tapti stipria komanda ir išgyventi šį vaiko gyvenimo etapą.

 

1

 

10 įdomių faktų apie naktinį šlapinimąsi:

 

  • 16.6% penkerių metų vaikų šlapinasi į lovą.

 

  • Sulaukę septynerių į lovą šlapinasi apie 6.6% vaikų.

 

  •     97% vaikų, sulaukę dvylikos metų, atsikelia sausoje lovoje. 

 

  •     98% paauglių, sulaukusių 15 metų, nesišlapina į lovą.

 

  •     Kur kas dažniau naktinis šlapinimasis kamuoja berniukus, negu mergaites.

 

  •    Atliktos apklausos rodo, kad dauguma tėvų neteisingai mano, jog naktinis šlapinimasis į lovą tėra vaikų tingumo padarinys. Tai netiesa.

 

  •     Naktinis šlapinimasis yra paveldimas. Jei vienas iš tėvų vaikystėje šlapinosi į lovą, tikimybė, kad taip nutiks jo vaikui, yra 45 procentai. Jei į lovą vaikystėje šlapinosi abu – mama ir tėtis, tikimybė, kad taip bus jų vaikui yra 77 procentai.

 

  •     Kai kurie tyrimai rodo, kad egzistuoja ryšys tarp naktinio šlapinimosi ir maisto. Dažniau į lovą šlapinasi vaikai, kurių mityboje aptikta gazuotų gėrimų, citrusinių sulčių ir maisto, turinčio daug dažiklių bei kitų cheminių priedų.

 

  •    Tarp žinomų žmonių taip yra tokių, kurie vaikystėje kentėjo dėl nevalingo naktinio šlapinimosi. Tai - rašytojas James Joyce, aktorė ir dainininkė Barbara Streisand, politikas Franklin D. Roosevelt ir aktorė bei TV laidų vedėja Suzanne Somers.

 

  •   Pirmasis oficialus šaltinis, kuriame buvo paminėtas naktinis šlapinimasis – tai papirusas, datuojamas 1550 metais prieš Kristų. Jame kaip pagalba naktiniam šlapinimuisi duotas receptas: „Kadagio uogos, sumaišytos su kiparisu ir alumi“. Žinoma, tai tėra gražus istorinis faktas, jokiu būdu nerekomenduotinas jūsų vaikui.

 

2

 

 

Mielos mamos, ar esate susidūrusios su tokia problema?

Kur kaip ir kaip ieškojote pagalbos?

 

Kad šlapia lova naktį netrukdytų vaiko miego, tėvai sugalvoja visokių gudrybių- tiesia neperšlampančias paklodes, perka vaikams sauskelnių. Nuo šiol yra geresnė išeitis, tai – Huggies DryNites® pižaminės kelnaitės.

 

1

 

 

Daugiau informacijos apie jas mūsų straipsnyje:

http://www.mamyciuklubas.lt/huggies-drynites/pizamin%C4%97s-kelnait%C4%97s-drynites-vaikams-kurie-slapinasi-i-lova

1

 

laurora laurora 21. Jul 2011, 22:49

geras receptas... su alumi 😃 kazi, ar dar labiau nuo alaus neimtu noras slapintis 😀