6 Jonuko mėnesiadienis - labai svarbi gyvenimo stotelė mums visiems

6 Jonuko mėnesiadienis - labai svarbi gyvenimo stotelė mums visiems

23. Nov 2012, 09:00 gintarerei gintarerei

Lauktai ir nelauktai atėjo lapkričio 16 diena. Lygiai 6 mėnesiai po Jonuko gimimo dienos. Kartu, atrodo, labai ilgas laiko tarpas, o kartu ir trumputis, nes pralėkė nepastebimai.

 

Pastebimi liko tik Jonuko pasiekimai, mūsų su tėčiu džiaugsmai ir rūpesčiai, gyvenimo iššūkiai ir malonios akimirkos.

 

Svarbiausia, kad šie 6 mėnesiai buvo svarbus man, kaip žmogui, nes išmokau džiaugtis akimirka, neskubėti ir neskubinti, būti kantriai, nuolankiai. Niekada nepagalvojau, kad per tokį trumpą laiką galima taip pasikeisti. Teko kelis kartus perkainoti savo vertybes ir pasirinkti, kas šiuo metu, o galbūt ir visada yra iš tikrųjų svarbu.

 

Šis 6 mėnesiadienis - pusės metų mini jubiliejus, lyg tarpinė stotelė mums visiems, įvertinti kokį stebuklą visgi mes auginame ir kokie mes esame svarbūs ir reikalingi jam. Kaip niekada dabar suvokiu, kad ši savo nuosavo gyvenimo auka yra tokia prasminga, kokia turbūt dėl nieko kito ji tokia nebūtų.

 

Šiuo metu esu 100 procentų tikra, kad į nieką neiškeisčiau tų šešis mėnesius besitęsiančių bemiegių naktų, kurios tęsiasi iki šiol, nes supranti, kad tavęs kažkam reikia, neiškeisčiau ir to šešių mėnesių buvimo namuose, nes tik dabar atrandu tikrą, nesuvaidintą ir gilų jausmą, neiškeisčiau ir to nuovargio, kurį dažniausiai atperka tavo vaiko skirta šypsena tik tau, neiškeisčiau ir to negalėjimo niekur išeiti, nes tik tada kai esi nuolatos šalia, gali matyti to mažo žmogučio augimą ir augi kartu su juo.

 

Esu labai laiminga, kad šis pokytis gyvenime visgi yra ir kad turiu Jonuką, kuris sujaukė mūsų su vyru gyvenimus aukštyn kojomis ir nors kartais, kai būna sunku, šiek tiek ir trumpai pagalvoju, kad galbūt šiek tiek tai buvo per anksti...nuveju šalin tas mintis ir susigrumiu su iššūkiais ir sunkumais.

 

Vis dar iki šiol mokausi nesigailėti praeities, o tiesiog ją priimti, kaip praeitį, nes kartais įsikibus į ją, norisi joje ir būti, tačiau stengiuosi kartu su savo šeima tiesiog žiūrėti į dabartį ir kurti ateitį.

 

Kartais vis dar būna nusivylimų, šiek tiek savęs pagailėjimo, būna sunkių dienų, tačiau Jonuko šypsena išgydo viską. Ta stebuklinga betarpiška meilė padaro viską.

 

 

Jonukas auga ir vystosi labai stiprus ir geras vaikas. Būdamas šešių mėnesių yra labai judrus: vartosi į abi puses, gulėdamas ant žemės sukinėjasi ir keliauja kur tik nori, aišku kol kas kaip kirmėliukas, bet be sekundžių minučių bešliaužiantis.

 

Jonukas turi ir du dantis, ir kai jie išdygo, būdamas 5,5 mėnesio pradėjo valgyti suaugusiųjų maisto. Socialinius įgūdžius jo laviname nuolatos, todėl mažiukas jau puikiai atpažįsta mamą ir tėtį, mėgstamą dainą ar eilėraštį, bendrauja savo kalba ir su seneliais, ir su draugais, pasibara, jei kažką darome ne taip.

 

Jonukas - vis dar sportininkas ir užsiima mankštomis, kurios vis ilgėja ir ilgėja ir tampa daugiau iššūkiu tėveliams, o ypatingai mamytei, nes pakilnoti 8,7 kg hantelį nėra labai lengva. Taip, Jonukas šiuo metu sveria 8700 g ir yra 69 cm ūgio ir yra visiškai sveikas.

 

 

Šio mini jubiliejaus proga noriu mums visiems trims palinkėti dar daugiau kantrybės, dar daugiau vienas kito palaikymo ir dar dažniau džiaugtis dabartimi ir tais mažais šeimos, kiekvieno atskirai ir Jonuko pasiekimais.

 

 

Noriu pasakyti, o ir sakau kiekvieną dieną - AČIŪ JONUKUI, kuris augina mus, kaip mes auginam jį, kuris savo šypsena sutvarko didžiausias problemas, kuris savo buvimu moko mus daug nuostabių dalykų ir daro mus pačius geresniais.

 

23. Nov 2012, 14:40

Su mini jubiliejumi!!! Labai grazus pasakojimas 😀 super jusu seimynele! 👍

23. Nov 2012, 10:31

Labai gražiai viskas aprašyta, ypač patiko mamos mintys bemieges naktis😉
Sveikinu Jonuką, tikrai didelis vyras, aukit sveiki ir laimingi 🤗

gintarerei gintarerei 23. Nov 2012, 10:20

aciu visomsuz sveikinimus 😀 aciu uz grazius zodzius ir palinkejimus 😀 🌷 na gyvenu ir kiekviena diena mokausi is Jonuko vis naujo ir kuo toliau tuo labiau ateina supratimas, kad visgi dabar yra geriau nei buvo anksciau...nors dar pries pora menesiu taip tikrai negalvojau...

23. Nov 2012, 10:17

Sveikiname su mini jubiliejumi 😀 Saunuoliai ir teveliai ,ir Jonukas 😀
Del praeities, puikiai suprantu tave, nes ir as daznai mintimis gristu i ta nepriklausoma laika, bet tenka greit sugristi atgal, nes niekas nepriverstu atsisakyto to ,ka dabar turiu vardan tu laiku 😀

ausryte12 ausryte12 23. Nov 2012, 09:37

Sveikinimai Jonukui!!! Jau nei atpazinti jusu neina, koks vaikas pasikeites, grazuolis auga Jonukas! 🌷

23. Nov 2012, 09:28

Fainuolis Jonukas! O mamyte saunuole! Sekmes jusu seimai 😀

23. Nov 2012, 09:26

Sveikinu Jonuka su siuo jubiliejum😀 na taip,vaikuciai iskart tik gime tampa bosais-viskas ir visada pagal juos😀

23. Nov 2012, 09:24

Sveikinimai su gražiu mini jubiliejumi 😀 auga nuostabus vaikas 🌷. Sunku net patikėti, akd laikas taip greitai bėga, rodos kątik skaitėm apie pirmąsias Jonuko dienas.