6 žiemos žaidimai su vaikais

6 žiemos žaidimai su vaikais

13. Dec 2012, 00:00

Leistis nuo kalniuko žiemą arba lipdyti senį besmegenį moka visos vaikučius auginančios šeimos. O ką daryti, jei šios veiklos jau nusibodo?

 

6 idėjos, ką žaisti su vaikais lauke žiemą.

 

1.Kas ką nulipdys?

 

Paprastai kieme žiemą lipdomi sniego seniai besmegeniai. O jei jūs pasiūlytumėte vaikui drauge nulipdyti kiškį, mešką? Arba bet kurį kitą jam žinomą personažą. Pabandykite!

 

2.Kas ten slepiasi?

 

Šio žaidimo esmė – surasti iš anksto paslėptus nedidelius daiktus kieme, po sniegu. Tėvams reikia iš anksto paslėpti keletą daiktų po sniegu, jeigu vaikas visai mažas ( apie 2m), galima palikti daiktą kyšantį iš sniego. Duokite vaikui į rankas kastuvėlį ir lai jis suranda paslėptus daiktus.

 

3.Kas supils didžiausią kalną?

 

Šiam žaidimui reikia keleto vaikų ir tiek pat jų dydžio kastuvų. Pasiūlykite, kad jie supiltų kuo didesnį kalną. Toookį laaabai dideeelįįįįį...

 

4.Taikliausia ranka

 

Šis žaidimas tiks keliems vaikams ar visai grupei. Jo esmė – kieme padaryti taikinį (galima iš popieriaus atspausdinti ant lapo), į kurį vaikai turi pataikyti su sniego gniūžte. Aptarkite taisykles iš anksto- iš kokio atstumo taikysite ir kiek bandymų kiekvienas vaikas turės.

 

5.Spalvotas senis besmegenis

 

Lipdyti senį besmegenį mėgsta visi vaikai. Tačiau spalvotą jį matė tikrai ne visi. Pasiruoškite dažų –akvarelinių, guašo, pirštukinių, tinka netgi dažai, skirti margučiams marginti. Galima padaryti spalvotą tirpalą (vandenyje ištirpinti dažų), įpilti į pulverizatorių ir juo apipurkšti senį besmegenį. Galima dažyti ir dideliu teptuku.

 

6.Kur dingo sniegas?

Paimkite iš namų dubenį, į kurį pridėkite sniego iš lauko. Parsineškite dubenį namo ir stebėkite, kas tada nutinka? Per kiek laiko jis virsta vandeniu? Kokios spalvos yra ištirpęs sniegas? 

 

Ką Jūs žaidžiate su mažaisiais lauke?