66 metų šveicarė pagimdė dvynius

66 metų šveicarė pagimdė dvynius

05. Mar 2012, 11:00

Prieš keletą savaičių viename nedideliame Šveicarijos miestelyje 66 metų pastorė pagimdė dvynukus.

 

Šveicarė pastorė neatskleidžia savo tapatybės ir nori "asmenine laime džiaugtis be aplinkių", kaip rašoma viename Šveicarijos dienraštyje.

 

Moteris yra vieniša, ir pastojo, manoma, po pagalbinio apvaisinimo užsienyje (straipsnyje minima Ukraina, kur, esą, nėra nurodyta amžiaus, iki kada panašios procedūros įmanomos), pasinaudojusi donoro sperma. Mažame kalnų miestelyje šveicarė gyvena neseniai, prieš tai ji kurį laiką gyveno kitoje vietoje, kur buvusieji kaimynai ją paibūdino kaip mielą ir nelabai bendraujančią moterį. Dabartiniai kaimynai nė neįtarė, kad moteris laukiasi, manė, kad ji pastambėjo natūraliai.

 

66 metų šveicarei du berniukai gimė po Cezario pjūvio operacijos. Iš karto po gimimo jie buvo kurį laiką stebimi medikų, o moteris po operacijos atsigavo nesunkiai, rašoma žiniasklaidoje. Tiesa, kurį laiką ji galėjo judėti tik ratukuose, padedama medicinos persnalo, tačiau dabar jaučiasi gerai.

 

Šis faktas Šveicarijoje sulaukė daug dėmesio, diskutuojama, ar tai neperžengia moralės ribų. Protestantų bažnyčia, kurios pastore yra moteris, dirbtiniam apvaisinimui neprieštarauja, tačiau šiuo atveju dėl griežtesnių įstatymų moteris juo savo gimtinėje Šveicarijoje pasinaudoti negalėjo (dėl vyresnio amžiaus, šeiminio statuso bei spermos donorystės).

 

Ji tapo vyriausia moterimi Šveicarijoje, susilaukusia vaikų. Iki šiol šis titulas priklausė 64 metų pagimdžiusiai moteriai, šiandien auginančiai 1,5 metų mergaitę. Kaip rašo šveicarų spauda, paskutiniaisiais metais padaugėjo atvejų, kai mamomis tampa 60 metų peržengusios moterys.

 

Pasaulio rekordas priklauso indei, pagimdžiusiai 70 metų.

 

Ką Tu apie tai manai?

06. Mar 2012, 12:44

Na žiūrin iš mūsų šalies varpinės moterys ilgai negyvena, dėl ko diskutuotina ir aišku visiems, o kitose šalyse gyvenimo vidurkis didesnis, pas mus 60metų jau skaruotos vaikšto bobutės, kitur išsivysčiusiose šalyse moterys tirkai kitaip supranta savo amžiaus ribas. Ir man tai neatrodo stulbinama naujiena, kita vertus kiekvienas žmogus individualus, palinkėti sveikatos reiktų, kad vaikučiai augdami nepatirtų per anksti netekties . . .

05. Mar 2012, 11:47

nu man irgi kazkaip tai nenormalu 😥 kaip jinai uzaugins tos vaikus?as girdejau,kad gimdo tokio amziaus moterys,savo vaikams,kaip surogatines motinos.bet kad sau.manau nenormalu

05. Mar 2012, 11:21

mano nuomone turetu buti riba tokiam dalykui...tokio amziaus zmonems juk tikrai didesne tikimybe sirgti, tai kaip tada paskui augs tie vaikai...nu nezinau, as asmeniskai esu pries tokius dalykus