A. Zuokienė: Rugsėjo 1-ąją svarbu turėti šeimos tradicijas

A. Zuokienė: Rugsėjo 1-ąją svarbu turėti šeimos tradicijas

01. Sep 2012, 07:00

Pirmadienį vaiką iki 12 metų amžiaus auginantys tėvai pirmą kartą turės oficialų laisvą pusdienį kartu su atžala dalyvauti jų mokyklose rengiamoje mokslo metų pradžios šventėje.

 

Tokia lengvata, kurią prieš dvejus metus inicijavo Seimo narė Agnė Zuokienė, šiais metais buvo papildytas Darbo kodeksas. Nauja galimybė suteiks tėvams ir naujų įsipareigojimų kartu su vaikais praleisti svarbią dieną turiningai.

 

„Tokio amžiaus vaikams labai svarbu, kad pirmąją mokslo metų dieną tėvai būtų su jais mokykloje – šeimos palaikymas leidžia drąsiau jaustis po vasaros atostogų vėl įžengus į mokyklą. Šeimos bendrystė, kuri ypatingai svarbi vaiko raidai, ir buvo paskata siekti šios lengvatos įteisinimo, – sako A. Zuokiene. – Tikėtina, kad galimybė ramiai pabūti su vaiku Rugsėjo 1-ąją, bus ir naujų šeimos tradicijų pradžia“.

 

Pasak A. Zuokienės, nebūtina kasmet šią dieną rengti ištaigingus pietus ar kaskart ją pažymėti brangiomis dovanomis vaikui – net ganėtinai paprasti dalykai ilgainiui tampa jam miela šeimos tradicija, kurią užaugus norėsis perkelti ir į savo sukurtą šeimą.

 

„Mūsų šeima jau 12-ka metų Rugsėjo 1-ąją bet kokiu oru kopia į Gedimino kalną: pradėjome, kai vyriausioji dukra Gabrielė, dabar pirmakursė studentė, buvo pirmokė, – pasakoja moteris. – O šį rudenį pradėsime naują tuziną rugsėjų su mažąja Emilija“.

 

{smallpic:1}

 

A. Zuokiene sako tikinti, jog darbdaviai geranoriškai priims naująją lengvatą ir sudarys sąlygas vaikus auginantiems darbuotojams tinkamai ja pasinaudoti.

 

Agnė Zuokiene yra jau 10 m. sėkmingai veikiančio sveikatinimo projekto „Nedelsk“ iniciatorė. 2009 m. ji apdovanota „Santarvės fondo“ ženkleliu. 2011 m. – „Diplomatic Courier“ nominacija „Top Global Women“.

 

Primename, kad ši naujovė galioja tėvams, kurie augina 1 vaiką iki 12 metų, tuo tarpu turintys du ir daugiau vaikų iki 12 metų, norėdami praleisti šventę su vaikais, turi pasinaudoti tėvadieniu ir mamadieniu.

 

01. Sep 2012, 12:39

Puiki naujiena, tik ka daryti mamytei, jei ji pati mokytoja? 😀

01. Sep 2012, 08:39

Mes irgi i kavinuke nueidavom, pamenu SIGUTE vadindavos😃 dar namie kazkaip paminedavom, o vaziuot kazkaip niekur nesugalvodavom, nes tetis musu visada dirbdavo😀

01. Sep 2012, 07:59

oi pamirau ir kavinukes 😀 mes tai daugiau gamtoje laika leisdavome 😀

01. Sep 2012, 07:39

pzamenu, kai buvau vaikas ir mes turejome tradicija 😀 kiekvienais metais rugsejo pirmaja diena vaziuodavom prie satrojos kalno 😀