Alternatyvūs gydymo metodai

Alternatyvūs gydymo metodai

18. Aug 2011, 00:00

 

Kai tradicinė medicina nepadeda, šeimos ieško alternatyvų.

Arba kartais šalia jau paskirto gydymo ieško pagalbos pas alternatyvios medicinos šalininkus.

 

  • Apie alternatyvių gydymo būdų veiksmingumą yra labai mažai mokslinių tyrimų, todėl jų naudojimo moksliniu lygiu negalima nei patvirtinti, nei paneigti.

 

  • Prie alternatyvių naktinio šlapinimosi būdų priskiriama akupunktūra, homeopatija, hipnozė, natūropatija, manualinė terapija ir kt.

 

  • Daugelis iš šių praktikų vertinamos kaip eksperimentinės, todėl prieš ieškant jose pagalbos vaikui pasistenkite surinkti kuo daugiau argumentų „už“ ir „prieš“.

 

  • Naktinio šlapinimosi problemų turintis vaikai paprastai yra emociškai labai pažeidžiamas, todėl prieš rinkdamiesi alternatyvas, pagalvokite, ar jų atstovas turi kompetencijos bendrauti su vaikais ir ar jis išmano apie vaiką kamuojančią bėdą.

 

Primename, kad tradiciniai gydymo metodai yra šie:

Vaistai, psichoterapija ir šlapinimosi sulaikymo refleksą ugdantys treniruokliai (žadintojai).

 

  • Vaistai

Skiriami vaistai turi keleriopą poveikį: slopina šlapimo pūslės susitraukimus; lėtina šlapimo susidarymą naktį; keičia miego įpročius. Kai kuriems vaikams vaistai gali sukelti šalutinius poveikius ir daliai vaikų nutraukus gydymą vaistais, enurezės simptomai atsinaujina.

 

  • Specialūs treniruokliai

Tai garso signalus skleidžiantys šlapinimosi sulaikymo treniruokliai – drėgmės aliarmai. Jie skirti vaiko šlapinimosi refleksui suformuoti, kai nervų sistema dar nėra pakankamai subrendusi ir nesiunčia nervinio impulso į šlapimo pūslę. Tai nedideli įrenginiai, turintys drėgmei jautrų įklotą, kuris tvirtinamas prie kelnaičių ar pižamos. Vaikui pasišlapinus, pasigirsta garsinis signalas ir/arba vibracija. Vėliau vaikas pradeda atsibusti ir atsikelti kelias sekundes anksčiau už garsinį signalą.

 

Į pagalbą skuba Huggies DryNites® 

Tai ne gydymo būdas, tačiau nepakeičiamas pagalbininkas esant naktiniam šlapimo nelaikymui.

Huggies DryNites®  pižaminės, skystį sugeriančios kelnaitės yra itin plonos, lyg įprastos apatinės kelnaitės, todėl vaikas nejaus nepatogumo.

Šios kelnaitės naktimis nešiugžda, todėl neerzins vaiko.

Na, ir svarbiausia – jos puikiai sugeria skystį, tad ir lova liks šlapia, ir vaikas neprabus naktį suirzęs.