Ankstyvasis lavinimas: ar yra tarp mūsų skeptikų?

Ankstyvasis lavinimas: ar yra tarp mūsų skeptikų?

07. Sep 2012, 11:00

Kaip jau žinote, pirmą kartą mūsų portalo istorijoje rengiama tiesioginė video transliacija. Rugsėjo 12 d. 14 valandą visi, įsijungę www.mamyciuklubas.lt galės matyti pokalbį su ankstyvojo vaikučių lavinimo specialiste, kurį ves Eglė Skrolytė.

 

Ankstyvasis vaikų meninis ugdymas

 

Ankstyvasis vaikų meninis ugdymas prasideda ne tada, kai vaikas pradeda eiti į mokyklą. Ir net ne tada, kai pradeda lankyti darželį. Ir ne tada, kai žengia pirmą žingsnį. Ir ne tada, kai gimsta. O tada, kai jis apsigyvena mamytės pilvelyje.

 

Prieš keliolika metų muzikinis nėščiųjų ir kūdikėlių ugdymas Lietuvoje buvo naujiena, sulaukdavusi daugiau skeptiško, negu teigiamo požiūrio. Metams bėgant mokslininkai paskelbdavo vis daugiau studijų apie teigiamą muzikos poveikį nėščiosioms ir jų būsimiems vaikučiams, taip pat – kūdikiams, tačiau skeptikų išlieka ir šiais laikais. Pateikiame Jums dvi nuomones apie ankstyvąjį lavinimą.

 

Pirmoji nuomonė: optimistinė


Ankstyvasis muzikinis ugdymas teigiamai veikia vaikučių vystymąsi. Jei mama nėštumo metu klausė tam tikros muzikos, dainuodavo lopšines negimusiam vaikui, po gimimo vaikas sugeba atpažinti jas, ir girdėdamas saugiau jaučiasi.

 

Muzika turi ir gydomąjį poveikį – jos svarba įrodyta neišnešiotų vaikučių augimui ir vystymuisi, vaikams, turintiems raidos, elgesio, judėjimo sutrikimų. Manoma, kad muzika turi teigiamos įtakos naujagimio, kūdikio ir vaiko smegenų vystymuisi, nuo ankstyvų dienų muzikos garsų apgaubtas vaikas auga kūrybiškumo pasaulyje.

 

Antroji nuomonė: skeptiška


Naujagimiui ir kūdikiui visiškai užtenka to, kad su juo bendrautų namuose, užtenka mamos dainuojamų lopšinių ir žaidinimų, kuriuos prisimena mama iš savo vaikystės. Ankstyvasis meninis ugdymas nuo mažų dienų tėra „mada“ ir kai kurių mokyklėlių verslas. Kūdikis ir vaikas esą nieko nesupranta ir neįsimena, kas vyksta pamokėlėse, ir lankyti jas nuo mažų dienų – beprasmiška.

 

Tai labiau mamų laisvalaikio praleidimo būdas, kai jos, užsisėdėję namuose, mielai susitinka su bendraamžių mamomis, bendrauja su jomis, dalijasi informacija ir patirtimi. Tačiau mamos galėtų rasti ir kitų savirealizacijos būdų, o ne vesti kūdikius į vaikų susibūrimo vietas, kur mažieji gali jaustis nejaukiai, patirti stresą, o ir tikimybė „pasigauti“ virusų kolektyve visada didesnė, negu augant su mama namuose.

 

Apie visa tai ir dar daugiau bus galima sužinoti tiesioginėje transliacijoje „Mamyčių klube“ po savaitės.

 

Naujiena: tiesioginės transliacijos metu  galėsite užduoti klausimą specialistui ir iškart gauti atsakymą. Negana to, už įdomiausią klausimą padovanosime dovanų!


 

Belaukdami tiesioginės transliacijos padiskutuokime, kuriai čia išsakytai nuomonei pritariate jūs?

 

Belaukdami tiesioginės transliacijos padiskutuokime, kuriai čia išsakytai nuomonei pritariate jūs?

 

 

Rugsėjo 12 dieną, trečiadienį, 14 val. pirmą kartą Mamyčių klube -
tiesioginė video transliacija tema "Ankstyvasis muzikinis ugdymas"!

 

Videotransliaciją palaiko naujosios sauskelnės Huggies® Super Dry!

 

1

 

SVARBU!

 

Žiūrėkite tiesioginę transliaciją per iPhone, iPad arba vidutinės kokybės Android4 ir kituose išmaniuosiuose telefonuose ar planšetiniuose kompiuteriuose.

 

Kad matytumėte tiesioginę transliaciją, būtinas 2 mbitps greitis, o kompiuteriuose turite įsidiegti naujausios versijos Adobe Flash Player.

 

Techninių problemų atveju (jeigu nepavyksta pamatyti video ar nėra garso, gal kažkokie kiti trukdžiai ir pan.) - viską rašykite rusiškai arba angliškai šiuo el.paštu: tiesraides@tiesraides.lv arba kreipkitės tel. +371 26510075

 

19. Mar 2014, 01:07

Aš tik už lavinimą, sukūriau ir svetainę, savo ir ne tik savo vaikučiams, kasdien darome įvairias užduotėles, o tik įduok jiems teptuką ar leisk pirštukais tapyti, tai pamiršta viską aplink 😀 http://pasakukampelis.eu/lt/?Pamokeles