Ant kokio medžio kabo daugiau nei 80 tūkst. margučių? +spalvotų zuikių receptas

Ant kokio medžio kabo daugiau nei 80 tūkst. margučių? +spalvotų zuikių receptas

31. Mar 2017, 11:28 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Viena gražiausių pavasario švenčių – Velykos – jau visai ne už kalnų. Žinoma, svarbiausias jos akcentas yra margučiai, tačiau neapsieinama be šokoladinių kiškių, kiaušinių, skanių patiekalų ar ir kitokių kūrybinių sprendimų. Daugelyje pasaulio šalių šią pavasario šventę stengiamasi paminėti siekdamos įvairių rekordų. 

Saldumynų pardavimuose, žinoma, pirmauja JAV ir kai dauguma žmonių pavasarį rūpinasi savo figūros ruošimu vasarai, amerikiečiams tai atrodo nė motais. Jie taip pamėgo šokoladinius saldainius, kad statistiškai Amerikoje 70 procentų Velykinių saldainių yra pagaminami iš šokolado, o kasmet saldumynams, skirtiems šiai šventei, amerikiečiai išleidžia apie 1,9 milijardą dolerių! Regis pastarieji yra tikrai pamišę dėl saldumynų, mat dar vienas skanėstas itin populiarus velykiniu laikotarpiu – želė pupelės (ang. jelly beans). Jų suvartojamas kiekis toks didelis, jog jomis pavyktų apjuosti mūsų planetą tris kartus. Kas dar įdomaus yra pasaulyje, susijusio su Velykomis? 

Pabodo dažyti margučius? Čiupkite robotuką!

Vaikams, o neretai ir suaugusiems, kiaušinių marginimas – tikra pramoga, tačiau gyvenant šiame technologijų amžiuje ir ieškant įmantrių dekoravimo būdų, galima pasitelkti ir moderniąsias. 2012-aisiais, amerikietis Bruce Shapiro išrado pirmąjį robotą, kuris margina kiaušinius.  Suprojektuoti margučio piešinį galite ant kompiuterio, na o vėliau šis vaizdas perkeliamas ir ant kiaušinio. Tiesa, pagrindinis tikslas šio išradimo ne palengvinti dekoravimą, o paskatinti žmonės domėtis robotika. Kaip tai veikia? Atsakymas čia: https://www.youtube.com/watch?v=T5R7Wp3VkmA

20170331103223-45717.jpg

Brangiausias ne juvelyrinis Velykų kiaušinis už 7 000 svarų

Šeši anglai ir viena japonė, kurdami 50 kg sveriantį kiaušinį turbūt dar nesitikėjo, kad jis taps pačiu brangiausiu ne juvelyriniu kiaušiniu. Tris dienas gaminamas kiaušinis buvo parduotas aukcione, 2012-aisiais už išties įspūdingą sumą – 7000 svarų.

Velykoms norite pramogų? Keliaukite į Velykinių kiaušinių muziejų

Į kaimyninę šalį – Lenkiją – lietuviai dažniausiai plūsta prieš didžiąsias šventes su tikslu – apsipirkti. Tačiau itin katalikiška valstybė turi ir didžiausią Velykinių kiaušinių kolekciją saugojantį muziejų. Tiesa, nuo Lietuvos iki šio muziejaus (Ciechanowiec miesto) yra apie 4,5 valandos kelio, tačiau jei jau keliaujate į Lenkiją, galite laiką praleisti išties turiningai. Šio muziejaus įkūrėjai, muziejaus eksponatus rinko 30 metų. Čia rasite medinių, geležinių, žmonių rankomis pagamintų kiaušinių, o gal net atrasite ir lietuviškų?

82 404 vištos kiaušiniai ant riešutmedžio

Bene vienas naujausių rekordų, susijusių su Velykomis, užfiksuotas kovo 16 dieną, Brazilijoje. 82 404 geltonai, žaliai ir oranžiniai dažyti vištos kiaušiniai papuošė pekano riešutų medį. Lietuvoje taip pat yra populiaru puošti Velykų medžius, tiesa, turbūt tokio kiekio margučių iškabinti nepavyks. Tačiau savo Velykinį stalą visada galite papuošti sausainiais-kiškučiais, kuriuos nesudėtingai pasigaminsite ir patys. Receptas nesudėtingas – o vaizdas ir „skanus“ ir gražus.

Spalvotų zuikių receptas

Jums reikės:  

1 kiaušinio

70 g. cukraus  

150 g sviesto

225 g „Kauno Grūdų“ EKSTRA miltų 

Paruošimas: Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi. Įmuškite kiaušinį, sudėkite miltus ir gerai išminkyti tešlą. Ji turi gautis pakankamai minkšta ir trapi. Apie 30 minučių tešlą pašaldykite.  Išėmę tešlą, padarykite kiškio formos sausainius, į juos įsmeikite po medinį pagaliuką, sudėkite į orkaitę. Kepkite kepimo popieriumi ištiestoje skardoje 7–12 min iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Iškeptus sausainius aptepkite glajumi. Tirštą glajų pasidarysite iš iki putų išplakto kiaušinio baltymo, pusės šaukšto citrinų sulčių ir maždaug 80 g cukraus pudros - viską reikia gerai perplakti ir pridėti norimos spalvos konditerinių dažų.