Antrasis gimdymas - ar vėl Cezario operacija?

Antrasis gimdymas - ar vėl Cezario operacija?

10. Sep 2015, 12:43 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

"Cezario pjūvio operacija. Toks medikų sprendimas neretai mamai nuskamba, kaip nuosprendis, po kurio vienu svarbiausiu klausimu tampa - ar kitą kartą aš galėsiu pagimdyti pati?", - pasakodama apie šį šeštadienį mūsų laukiantį "Mamyčių klubo" laidos siužetą intriguoja Eglė Skrolytė. 

Šįkart kreipiamės į antrus ar trečius vaikelius besūpuojančias ar netrukus besiruosiančias tai daryti - pasidalinkite savo patirtimi, kaip gimdėte ar ruošiatės tai daryti antrą kartą? 

Anksčiau buvo manoma, jog vieną kartą pagimdžius po Cezario operacijos, galimybių gimdyti pačiai nebelieka. Dabar situacija sparčiai keičiasi ir gydytojai turi kitų įžvalgų. Savo patirtį pasakos du sūnus supuojanti Justė. 

Labai aktuali tema - jau šį šeštadienį, 9.30 val. per TV3!

Krisliukas Krisliukas 10. Sep 2015, 15:15

Pirmas sūnus gimė padarius CP operaciją. Kitus du vaikus pagimdžiau pati, natūraliai, be jokių nuskausminamųjų. Gydytojai taip pat leido gimdyti pačiai, net kalbos apie CP nebuvo. Tai labai džiaugiuosi 😀

10. Sep 2015, 14:37

Tikrai galiu paneigti sia taisykle. Pirmas gimdymas baigesi cezariu, antra pagimdziau naturaliai, be jokiu nuskausminamu. Nieko neplanavau, tiesiog leidau viskam teketi sava vaga. Labiau gal gydytojai nuteikinejo, kad "GALI BUTI IR DABAR CEZARIS" Lyg nujausdama, kad ne, i visus situos teiginius kazkaip net nereaguodavau. Tik vienam pritariu ir dabar dziaugiuosi, kad vis delto, mazo miestelio gydytojai "neapsieme" priimti gimdyma (kadangi pirmas gimdymas buvo KMUK) ir issiunte i klinikas. Gimdymo metu buvo siokiu tokiu komplikaciju, kur mano mieste, isitikinusi, butu is karto dare Cezari.
P.S.atsiprasau uz angliska rasyma😀