Apie auklės paieškas ir vaikų vasarą. Interviu su Egle II

Apie auklės paieškas ir vaikų vasarą. Interviu su Egle II

11. Aug 2011, 07:00

 

                             Nors su Egle susitikome pakalbėti apie jos dalyvavimą TV3 šokių projekte "Šok su manimi", spėkite, apie ką mes kalbėjome daugiausia? Žinoma, apie vaikus...

 

Kur būna, Rojus su Meile, kai treniruojiesi?

 

Esu vežusi į treniruotes ir juos. Meilė šokio ritmu sukosi šalia, o Rojus tik pribėga – „apa, mama“, suprask, paimk ant rankų... Paprastai per treniruotes vaikai būna su tėčiu ar auklytėm. Dabar vasara, manau, vaikai ne taip jaučia, kad manęs nėra. Juk kelios valandos treniruočių per dieną, o visa kita - su vaikais. Rudenį, prasidėjus darbams, nežinau, kaip reiks suktis...

 

Tavo 3 metų 8 mėnesių Meilė lanko mokyklėlę, ar vasarą jos neleidi?

 

Vasarą mokyklėlėje veikia vaikų priežiūros grupė, bet nusprendžiau, kad ir jai reikia atostogų, o rudenį vėl eis. Rojui – 1 metai ir 7 mėnesiai, jo nuo rudens į mokyklėlę dar neleisiu, lai metelius pabūna namie. Nors man jis atrodo jau didelis. Gal todėl, kad labai anksti pradėjo kalbėti. Šiandien Rojus kalba viską, aišku, svetimas gal ne viską suprastų, nes ne visai taisyklingai taria, bet aš suprantu viską. Dabar jam labai smagus etapas, kai nuolat aiškinasi, kas yra kieno. Kas yra jo, kas – sesės, kas – mamos.

 

Vadinasi, turite auklę?

 

Taip, nuostabią auklę, irgi Meilė vardu.

 

Oho, koks sutapimas! Gal skelbime nurodėte, kad ieškote auklės, vardu Meilė?

 

Neee (juokiasi)..Labai miela auklė. Maždaug mano amžiaus, pati augina dukrytę. Su vaikais sutarė nuo pirmos dienos, nereikėjo bandomojo laikotarpio.  

 

Papasakok, kaip rinkaisi auklę? Kas svarbiausia jos ieškant?

 

Man svarbiausia, ar žmogus turi pats savo vaikų. Didesnių ar mažesnių, nesvarbu. Taip kaip nebūdama mama negali vesti “Mamyčių klubo”, taip ir čia, nebūdama mama auklė viską žinos labiau teoriškai. Aišku, gali pasitaikyti nuostabių auklių, neturinčių vaikų, bet mano akimis, turėti vaiką auklei yra didelis pliusas.

 

Dar labai svarbu, kad sutaptų požiūris į žmogų, į vaikų auklėjimą. Tarkim, su dukryte aš kalbuosi kaip su suaugusiu žmogumi, na, gal trumpiau, aiškiau, bet be jokių vaikiškų „lialia“, norėčiau, kad auklė būtų panašių pažiūrų. Jeigu manęs auklė pirmo pokalbio metu pirmiausia paklaus, kiek aš jai mokėsiu, pokalbis nutruks. Taip, pinigai svarbu, bet šioje vietoje jie neturėtų būti svarbiausi. Juk kai eini į naują darbą, svarbiausia, koks jis, ką reiks daryti ir t.t. O tik paskui, jei darbas patinka, klausi apie atlyginimą. Išvis, surasti gerą auklę, vienas iš sudėtingiausių dalykų. Juk auklei patiki tai, ką turi brangiausio. Brangesnio už vaikus gyvenime nėra nieko.  


Pati šoki, o dukrytės Meilės į šokių būrelį dar nevedi?

 

Pradėjau rimtai apie tai galvoti. Į pramoginius šokius priima vaikus nuo ketverių metų. Jeigu leisiu Meilę, tai tik pas savo trenerius į Vilniaus šokių mokyklą „DaVi“. Ten vaikus lotynų šokių moko latvis Viktors Šruboks, o Dalia Samajauskaitė dėsto standartinius šokus. Stebuklas, kaip jie gražiai bendrauja su vaikais! Kai buvau atsivedusi Meilę, negalėjau akių atplėšti, kaip šauniai jie dirba su vaikais. Galvoju, kad tai puikus užsiėmimas vaikams – lavinama koordinacija, muzikos pajautimas, bendraujama su kitais vaikais. Maniškė labai imli ir energinga mergaitė, nenustygsta vietoje. Tuo pačiu jai būtų puiki proga išlieti energiją. Žodžiu, labai rimtai galvoju apie tai.

 

Kitoje interviu dalyje skaitykite, kodėl į šokių projekto filmavimą Eglė žada atsinešti pagalvę ir kiek kilogramų moteris atsikratė pradėjusi treniruotis.

 

{smallpic:1}

 

TV3 televizijos nuotraukoje: Eglė Skrolytė – Liesienė su partneriu, profesionaliu šokėju Mariumi Gaižausku

 

11. Aug 2011, 12:36

šaunu, kad ardo gerą auklę 👍 tikrai sunku kam patikėti savo vaikų priežiūrą ☹

11. Aug 2011, 08:55

Labas mamytės, taip, taip, būtinai. Mes gerb. Smoriginą palikome "desertui"😀 Jis juk visada būna "vakaro vinimi", taip sakant... Apie tai - kitą kartą😀

blogietee blogietee 11. Aug 2011, 08:45

Visada yra išeitis iš bet kokios padėties, tad sutikusi dalyvauti projekte Eglutė tikriausiai jau viską buvo apsvarsčiusi kas kaip su kuo 😉
Laukiu nesulaukiu pamatyti Jums ant parketo, kad ir su pagalve 😃