Apie nėštumą geriau pranešti - sulaukus 3 mėnesių

Apie nėštumą geriau pranešti - sulaukus 3 mėnesių

23. May 2012, 00:00

Taip supratome iš daugumos mamyčių, kurios dalyvavo vakar dvikovoje, pasisakymų. Dauguma jūs sutinkate, kad geriau šią džiugią naujieną artimiesiems ar giminaičiams paskelbti tik po pirmojo trimestro.

 

O plačiau, ką jūs apie tai manote - komentaruose:

 

Aijos:

Ir aš už tai, kad apie nėštumą kitiems pasisakyti praėjus trims mėnesiams. Paskui, atsitikus nelaimei, labai jau nemalonu ir skaudu visiems aiskintis kas, kaip ir kodėl. Viskam savas laikas, dar visi šeši mėnesiai bus likę su visais pasidžiaugti savo nėštumu.

 

Bite:

Apie nėštuma pirmus tris mėnesius žinojom tik aš ir vyras, ketvirtąjį mėnesį sužinojo tėvai ir artimiausi draugai, o kai pagimdžiau – visi kiti.

 

Silvijana:

Pirmąjį nėštumą pasisakėme labai anksti visiems, bet kai jis nesivystė, tai sulaukėme visokių atgarsių - nuo užuojautos ir gailesčio iki kaltinimų ir patyčių ... Šį nėštumą tylėjome ir, manyčiau, kad geriau patylėti ilgiau.

 

Zivile:

Aš manau, kad pirmieji nėštumo trys mėnesiai yra patys svarbiausi, todėl nereikia skubėti ir pulti visiems iš eilės girtis ir pasakotis apie nėštumą, nes nežinosi, kas gali nutikti.... Kad paskui nereiktų skausmingai aiškintis kas nutiko....Pati kai laukiausi, tikrai neskubėjau visiems pasakotis, žinojo tik artimiausi žmonės, tai yra tėvai ir sesuo.

 

Ačiū jums už tai, kad išreiškiate savo nuomonę ir dalintės asmenine patirtimi.

Gal turite minčių kitoms dvikovos temoms?

23. May 2012, 22:19

Mama pasakojo, kad kai ji buvo nėščia visi pastebėjo ir sužinojo tik 6mėn. 😃 👍