Ar šiemet su šeima jau grybavote?

06. Sep 2017, 11:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Na, dabar jau tikras grybų metas - vos įžengi į mišką, tik spėk žiūrėti, kur baravykas, raudonikis, lepšis, voveraitė... Jei atvirai, nesu gera grybautoja, tačiau geltonas voveraičių kepuraites visada pamatau ;) O baravykų per gyvenimą esu suradusi gal tik tiek, kiek ant rankos pirštų. O ir mano dukra Saulė nelabai juos mėgsta.

O jūs - ar mėgstate grybauti? Vienos, su šeima ar visa draugų kompanija? Mano kolegė, "Mamyčių klubo" laidos vedėja Indrė Morkūnienė prisipažino, kad šiemet su dukryte Marija Barbora į mišką ėjo pirmą sykį. "Tikrai nesame užkietėjusios grybautojos", - juokiasi Indrė. 

20170905214708-80601.jpg

Pasak mitybos specialistų, jeigu jau renkame grybus, geriausia, kad jie būtų jauni. Beje, lengviau pasisavinamos ir vertingesnės yra grybų kepurėlės, o mažiems vaikams kotelių išvis nereikia duoti. O ar žinote, kokių grybų galima duoti vaikams ir nuo kokio amžiaus? 

Apie tai plačiau su mitybos specialiste Vaida Kurpiene kalbėsime šį sekmadienį laidoje, 8.30 per TV3!

Tai ar šiemet jau grybavote? Atskleiskite paslaptį - kokia pati grybingiausia vieta Lietuvoje? :)

floryte floryte 06. Sep 2017, 21:48

O aš beprotiškai mėgstu grybauti! Ir per savo gyvenimą oi, kiek prigrybavusi esu! Tik va, per darbus dar nė nebuvau šiais metais miške grybavimo tikslais. Belieka tikėtis, kad dar atrasiu laiko padėtį pataisyti...Reikės darbe kolegoms grybavimo čempionatą organizuoti😃

V&A mamytė V&A mamytė 06. Sep 2017, 20:31

Aš taip pat grybų ieškojimo malonumą iškeičiu į pasivaikščiojimą takučiais. Kaip Raudonasis balionėlis bijau erkių platinamų ligų.... ir ne be pagrindo, prieš 4 m. pati sirgau Laimo liga.... šiemet vėl mūsų artimas šeimos narys susidūrė su liga - erkiniu encefalitu (dabar ligoninėje) Mąstau apie skiepus sau ir vaikams (vyras skiepytas) Būtų įdomi tema apie skiepus (nes esu labiau prieš juos, bet kai tos erkės taip šalia mūsų, imu mąstyti, kuri blogybė geresnė skiepas ar rizika pasigauti užsikrėtusią erkę). Nes apie skiepus tiek + ir +, kad nebežinai kas geriau.

Reik pasiskiepyti 😀 Aš tai menka grybautoja, nematau aš tų grybų, nebent kas parodo - sako žiūrėk štai šiame plote, bet labai mėgstu po mišką šiaip pasivaikščioti

Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis 06. Sep 2017, 13:09

Aš tai labai mėgstu grybauti, bet dar labiau bijau erkių, tai iki miško nenukeliaujam 😃

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 06. Sep 2017, 11:07

Tai kiek grybų radote? 😀