Ar nepamiršote persukti laikrodžių?

Ar nepamiršote persukti laikrodžių?

31. Mar 2013, 00:00

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį Lietuvoje įvestas vasaros laikas. Trečią valandą nakties laikrodžių rodykles pasuktos viena valanda pirmyn.

 

Pagal šį laiką gyvensime iki spalio pabaigos.

 

Šių metų sausį Ministro pirmininko tarnyba paskelbė konkursą, kuriuo siekia išsiaiškinti, kaip žmonių sveikatą ir ūkio sektorių veikia laikrodžių rodyklių sukinėjimas pavasarį ir rudenį.

 

Daugelis Europos Sąjungos (ES) šalių vasaros laiką įsivedė praėjusio amžiaus devintajame dešimtmetyje. Pirmoji Europos Sąjungos direktyva dėl vasaros laiko susitarimų priimta 1980 metais. Ji numatė bendrą vasaros laiko taikymo pradžios datą. Pabaigos datą – paskutinį spalio sekmadienį – nustatė 1996 metais įsigaliojusi septintoji direktyva.

 

Ar nepamiršote persukti laikrodžių?

 

31. Mar 2013, 12:46

šiand mažoji pabudo nauju laiku 10,30, tai db kokią nesąmonė, eis miegot 15 val ir viskas... visiškai ritmas išsiderina, bet kas iš to, nieks į mūsų nuomonę nekreipia dėmesio, jau senai sakyta, kad tokie dalykai ne į gerą mūsų organizmui

30. Mar 2013, 23:32

nepatinka ir man tas sukinėjimas, bet mano mažoji panelytė pradėjo labai anksti keltis, keliasi 6val. ryto, o kai laiką pasuksim į priekį vadinasi kelsis 7val. Šį kart laiko pakeitimas mums yra gerai 😃

Krisliukas Krisliukas 30. Mar 2013, 10:52

nepatinka laiko sukinėjimas... jau įsivaizduoju, kada rytoj vaikai eis miegot nakčiai :/

30. Mar 2013, 10:16

Negaliu pakesti to laiko sukinejimo ir nepazystu nei vieno zmogaus, kurio tai nesunervintu. Visas ritmas issiderina, ypac vaikams... Spali, kai buvo pasuktas laikas, vaika prie naujo ritmo pratinom vos ne menesi laiko. Stengemes palaipsniui po 10 minuciu kas kelios dienos, kad per daug nepajustu pokycio.