Ar nėštumo metu darėtės genetinius tyrimus?

Ar nėštumo metu darėtės genetinius tyrimus?

16. Apr 2015, 12:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Genetiniai tyrimai nėštumo metu atliekami nedažnai, o išgirdusios, jog joms rekomenduoja gydytojai juos atlikti, būsimos mamos išsigąsta. 

Šį šeštadienį "Mamyčių klube" kalbėsime ar iš tiesų genetiniai tyrimai yra baubas, kuris praneša blogą žinią, kada jie atliekami ir kaip vyksta procedūra? Patirtimi dalinsis juos dariusi mama Neringa, o "Alfa Clinic" gydytojas genetikas Danielius Serapinas papasakos profesionaliai apie juos. 

Gal jums teko darytis genetinius tyrimus? 

kvikutis kvikutis 17. Apr 2015, 12:48

Dariausi, nes gydytojai niekaip nepavyko tinkamai pamatuoti leliuko sprando raukšlytės, tai vos ne ,,iš akies" pamatavo kad lyg ir ant ribos tie skaičiukai, na nusprwndžiau pasidaryti, gavau atsakymą skaičių krūvą :-) nei nusimanau ką apie juos nei ką, tik streso patyriau laukdama tų atsakymų, ginekologė patvirtino kad viskas gerai, grėsmės nėra. Bet kitą kartą tikrai nesidaryčiau nes tos skaičių teorijos yra nieko vertos manau, nes ar rodys rizika 1:1000 ar 1:10 vistiek ta rizika 1 išlieka. Tad ir būsimoms mamoms patarčiau darytis šiuos tyrimus tik gerai pasvėrus už ir prieš :-) o echoskopu kad leliuką išnagrinėtų aš už! :-)