Ar reikalingas čiulptukas? Pasidalink savo nuomone

Ar reikalingas čiulptukas? Pasidalink savo nuomone

17. Oct 2013, 13:19 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Ar jūs naudojote čiulptukus? Nuo pat gimimo ar vėliau ir kiek ilgai?

Šį šeštadienį Eglė Skrolytė su specialistais aiškinsis apie čiulptuko privalumus ir trūkumus. Laidoje "Mamyčių klubas" šeimos dalinsis asmenine patirtimi, kaip sekėsi auginti su arba be čiulptuko. 

Juk apie jo žalą vis dažniau prabyla žindymo specialistai ir odontologai. Ar ji reali? 

20131017131925-41484.jpg

21. Oct 2013, 11:29

mano eme nuo pat gimimo, bet ne taip jau ir inirtingai, kai imdavo duodavau, bet tikrai nelaikydavau uzspaudus kad tik turetu 😀 naudojo iki pusantru metuku, mums pasiseke, nes tiesiog pats mete ir daugiau nebeme 😀

18. Oct 2013, 10:58

mano mazylis isvis neime iki 6 men. nieko nei ciulptuko nei buteliuko su arbatyte,bet viena diena taip isiverke atejau ir is spinteles istraukiau kazkodel pacia didziausia Nuk firmos 3 nr. 😃 idejau ir ziuriu op nutilo nuo tos dienos neissiskiria su ja, bet dabar jau mums 1 metai ir 4 men. tai duodu tik miegui diena visai nereikia taip bandau atpratinti nes manau iki 1.6 met. reikia ismesti ja nes trukdo vaikui ir zodelius tarti ir kaip tik seilyciu daugeja nuo jos paskui visokios alergijos uzpuola.

17. Oct 2013, 22:03

Mano maziukas ciulptuka paaime po gimdymo , kai gulejau ligonineje o dabar neima net nezinau ar jis reikalingas

17. Oct 2013, 19:46

man ciulptukai labai padejo bet kuo ilgiau naudoja vaikas tuo sunkiau atsisakyti 😀 viena panele su ciulptuku buvo beveiki iki treju metuku kita vos 9 men 😀 sunkiausia buvo numesti su vyresnele, tik kai numete mazoji sesute ciulPtuka tik tada vyresnele pradejo rodyti supratima kad nebereikia. o ligi tol jei tiutiuka paslepdavom tai atimdavo sesutes 😀 tai taip ,,nukentejo" mazoji. Nebuvo sunku su mazyle be tiutes tik kad daugiau prasesi kruties...bet einant laikui susinormalizavo ir tai.

motinysteveza motinysteveza 17. Oct 2013, 19:03

mano vaikams jie nebuvo reikalingi

Krisliukas Krisliukas 17. Oct 2013, 15:59

visi trys užaugo be čiulptuko... kiek bandžiau pripratinti prie jo, bet viskas veltui 😃 maniškiai spjaudavo jį kuo toliau, nebent prilaikydavau su pirštu, tuomet kažkiek čiulpdavo 😀
galvoju, kad su čiulptuku ramiau miegotų... hm..bet..jau šaukštai popiet

gintarerei gintarerei 17. Oct 2013, 15:50

geras klausimas, ar reikalingas? Reikalingas, jei jis naudojamas su protu, zinant kodel, o ne del to kad siaip reikia, arba siaip uzsinorejau. Zinau daug atveju, kai ciulptukas tampa vaiko uzciaupimo priemone, ko labai nepateisinu, bet jei tai yra priemone siek tiek pailseti mamai, nes vaikas papinukas, jei to reikalauja vaikas del tam tikru priezasciu, jei tai padeda lengviau nurimti, tada jis tikrai reikalingas 😀

17. Oct 2013, 15:00

Turiu AVENT ortodontini čiulptuka su kažkokiais sparneliais,bet pirmiausia bandysim apseit be jo

17. Oct 2013, 14:59

Pirmasis turėjo nuo pat gimimo,o šiam mažyliui sakiau bandysiu be čiulptuko.aišku,jai esi kažkur kur nėra galimybės pamaitinti,čiulptukas trumpam pagelbėja,bet nemanau kad gerai kai vaikutis jį turi diena-nakty.

17. Oct 2013, 14:21

abu mano mazyliai uzaugo be ciulptuko,nereikejo jo 😉 r be buteliuku ir be ciulptuku 😉 visiskai naturaliai 😃

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 17. Oct 2013, 14:06

Vyresnėlė naudojo čiulptuką iki pusantrų, kol pelytė pragraužė skylutę (jis natūraliai sutrūko) ir vietoje jo atnešė dovanėlę. Mažėlė spjovė jį iškart ir net kelis kartus pasiūlius vėliau vis tiek atsisako.
Žinoma, vaiką galima nuraminti kitais būdais, bet nesu priešininkė už protingą čiulptuko naudojimą (pvz tik užmigimui, max iki dvejų metų ir pan.)

17. Oct 2013, 13:52

Nuo gimimo iki 3 menesiu naudojom ciulptuka. Mazyle greiciau uzmigdavo ji ciulpdama. Nuo 3menesiu ciulptuka pakeitem i kita (pritaikyta didesniems mazyliams) ir ji nebe norejo ciulptuko. Dabar jai 5menesiai, ji neima jokio ciulptuko. Geriausias ciulptukas nykstys 😃