Ar su sauskelnėmis gali nepriimti į lopšelį darželį?

Ar su sauskelnėmis gali nepriimti į lopšelį darželį?

18. Jul 2012, 12:00

 Prieš pradedant leisti vaiką į lopšelį - darželį, mamai iškyla ir sauskelnių klausimas. Ar nebus problemų eiti su jomis, jei mažylis dar neišmoko prašytis ant puoduko?

 

Oficialaus įstatymo, draudžiančio priimti vaikučius į lopšelį - darželį su sauskelnėmis, nėra. Tačiau, kaip žinia, darželiuose trūksta vietų, ir kas gali paneigti galimybę, kad besirinkdami tarp dviejų vaikų - mokančio naudotis tualetu ir ne - jie pasirinks paskutinįjį?

 

Kokia yra Jūsų patirtis šiuo klausimu? Ar nebuvo kliūčių eiti į lopšelį- darželį su sauskelnėmis, ar auklėtojos jas noriai keitė, ir atėję vakare, nerasdavote vaiko su pilnomis sauskelnėmis?

 

Tokį klausimą "Mamyčių klubas" šiandien uždavė ir savo socialinio tinklapio Facebook profilyje. Mamos noriai diskutuoja ir svarsto šį klausimą, vadinasi, jis išties aktualus, ypač lopšelinukams.

 

Štai kokių atsiliepimų sulaukėme:

 

 

- Mes pradėjom lankyti su sauskelnėm, irgi to bijojau.  Bet bent puse lopšelio grupės buvo tokių, ir labai puikiai išmokė draugaut su puodu. Ir gana greitai. Vaikui, matyt,  suveikė „bandos jausmas“. Namuose niekaip nesisėsdavo, o ten kartu su visais, jau smagu.

 

***

 

- Mitas, kad į lopšelį nepriima su sauskelnėm. Mes išėjom su sauskelnėm, bet jau prašėsi panelė, ir per kelias savaitėles atsisakėm. Bet turėjom grupėj tokių, kurie apie prašymąsi ant puodo supratimo neturėjo. Vaikui lengviau atsisakyti su kompanija.  Visi kartu valgo, visi kartu miega, visi kartu ir ant puodo sėda.

 

***

 

- Pati išleidau į darželį sūnų, kuris buvo vis dar su sauskelnėmis...  Tai kai keletą kartų pasiėmiau nepakeistomis, greit atsirado motyvacija čiupti jautį už ragų ir kuo greičiau pratintis prie puoduko...Dėl mažojo - neberizikuosiu leisti su sauskelnėmis, tad pratinsimės kuo greičiau. O šiaip darželyje nepasitenkinimas iš auklėtojų jaučiamas.

 

***

 

- Nuo rugsėjo pradėsiu leisti mažytę savo į darželį, ir ji puoduko bijo, tad šitas klausimas ir man be galo aktualus.

***

 

- Maniškis irgi pradėjo lankyti su sauskelnėm. Na, tiesa, naktį namie jau nenaudojome, tik dieną nesiprašydavo dar visada. Priėmė su sauskelnėm ir per pora mėnesių atprast nuo jų išmokė. Beje, buvo nemažai vaikų dar ne tik su sauskelnėm, bet ir su buteliukais, čiulptukais.

 

***

 

- Mes pradėjom lankyti lopšelį su sauskelnėmis. Jokių problemų, auklėtojos pakeisdavo, jokių iššutimų ar nesusipratimų nebuvo. O štai palankius kiek daugiau nei pusė metų, pradėjo prašytis ant puoduko.

 

***

 

- O mes pradėsime nuo rudens eiti į darželį, nors dar sauskelnes dėvime, bandau atpratinti, bet veltui, nepasiduoda mažius, nors tu ką. Nors auklėtoja sakė, kad jokių problemų, pakeis ,bet labai norėtųsi, kad vyras jau pats paprašytų.


Kokia yra Jūsų nuomonė ir patirtis šiuo klausimu?

 

{fotoblog:2229}

18. Jul 2012, 16:57

o darzeli viskas ciki ir nueina kur reik ir miega ,va namie viskas atvirksciai ☹

18. Jul 2012, 16:56

mes i darzeli ejom su sauskelnem nieko aukletojos nesake tik palaipsniui maziukus atpratino vaiksciot be pampiu tad teko nenest pampiu.O namie iki siol miegui dedu pampius ☹ turiu beda del pratinimo ant puodo ☹

18. Jul 2012, 15:10

as ir ilgai mokinau an puoduko daryt, bet klydau anksti pradejus nes jis nesuprato ko is jo noriu, gaudydavau sysiuka ir tik sutaupem pampersu 😀 nes kai atejo laikas pats ismoko viska ir nei darzelio nereikejo,

18. Jul 2012, 15:01

oi kokia mum aktuali tema,mano mazoji rugseji irgi keliaus i lopseli dar neturedama 2m bus 1m.9men jau mokinu ant puoduko,bet nenori sestis nors tuka,pampersa retai kada jau bededu nebent kur vaziuojam,o siaip nakti ismiega sausa ,atsikelia sodinu ant puodo,o ji klykdama nuo jo lekia ir i kelnias varo

18. Jul 2012, 14:25

maniskis jau be pamiu y darzely ejo , nors dar ne visada pasakydavo kad nori an puoduko, tiesiog nunesiau trusikeliu ir kelnyciu atsargai ir pasakiau aukletojom kad mes jau pampiu nenesiojam namuose tai ir cia nenesiosim, viskas buvo gerai labai mazai kada padarydavo y kelnytes,.

18. Jul 2012, 13:35

pradėjom lankyti su sauskelnėm, bet praktiškai labai mažai jas nešiojo, nes jau mokėjo prašytis ant puodo, jokių priekaištų darželį nebuvo, išskyrus tai kad kitos mamos vogė mūsų pampius 😃

laurora laurora 18. Jul 2012, 13:34

kaip galima rinktis is 2 vaiku? juk vieta paskiria darzelyje neklausinedami, ar vaikas moka daryt ant puodo. bent jau mums is savivaldybes laiskas atejo, kad vaikas priimtas ir viskas.