Ar švęsite Verbų sekmadienį?

Ar švęsite Verbų sekmadienį?

01. Apr 2012, 08:00

Šiandien dvi šventės - nekrikščionims labiau artimesnė turbūt balandžio pirmoji kaip Melagių diena, o tikintiesiems - tai Verbų sekmadienis -paskutinis sekmadienis prieš didžiausią krikščionišką metų šventę Velykas.

 

Lyg ir dviguba šventė ;) Ar tikitės ką nors šiandien apgauti (žinoma, nepiktai), pameluoti ir kitaip smagiai pasijuokti iš draugų ir artimųjų?

 

Na jei švęsite Verbų sekmadienį, tuomet prie bažnyčių jus pasitiks prekiautojai su verbomis ir pavasario žaluma. Šios dienos liturgija primena garbingą Kristaus įžengimą į Jeruzalę, kur minios jam po kojomis klojo palmių šakas, šaukdamos: „Garbė tam, kuris ateina Viešpaties vardu!"

 

Todėl Verbų sekmadienis dar vadinamas Palmių sekmadieniu.

 

Pagal lietuviškus papročius Verbų sekmadienį prasidėjusią Didžiąją savaitę nevalia bartis, pavydėti.

 

Tad ar įsigysite šiandien verbas, o gal patys pasigaminsite?

01. Apr 2012, 16:35

Bažnyčioj tektų sėdėti arba stovėti valandą, aš ten net vasarą kojas nušalu ir peršalu, nes tikrai šalta. Nėštumo metu būtina saugoti kojas, ypatingai, kai yra polinkis greitai peršalti (kaip man). Aš namie su šlepetėm po kilimus vaikščioju ir į svečius visada vežuosi šlepetes. O gamtoj juk nuvažiavus nestovi išsižiojus ilgai vienoj vietoj ir tikrai nespėji sušalti. Aš netgi sukaitau bevaikščiodama po mišką. Bet šiltai apsirengus, tai vėjas neperpūtė. Tiesa, mišias stebėjau per Ltv, kaip ir dažniausiai, kai rodo 😀

01. Apr 2012, 14:47

silvi i bažnyčią negali? o į gamta gali? 😀 pas mus tiek žmonių bažnyčioj buvo, kad net per karšta😉

01. Apr 2012, 12:06

Vyras išvyko į bažnyčią, aš, deja, negalėjau kartu, nes dar skauda gerklę ir esu prikimus, tai bijau atkristi, nes bažnyčioj šalta. Grįš su šventinta verba, tai padėsim į sekciją. Verbas visada gaminam patys. Po pietų važiuosim į mišką, jei oras nepasikeis, gal rasim pavasariškų gėrybių papuošti svetainei.

01. Apr 2012, 10:08

Verbos jau pasventintos. Stalas jau kvepia gardumynais 😀
grazios dienos visiems 😀 🌷