Ar tikrinate ir kada vaikams akytes?

Ar tikrinate ir kada vaikams akytes?

24. Oct 2013, 13:30 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Kol nesusiduri, rodos, ši liga vaikus kamuoja retai, bet iš tiesų žvairuoja net apie 2,5 % visų vaikų. Ir kartais, jis nepastebimas iš karto... 

Šeštadienį Eglė laidoje "Mamyčių klubas" kalbės apie šį regos sutrikimą, kuris stipriai sukrečia tėvelius ir reikalauja ilgo gydymo. 

Laidos herojai gimusiam sūneliui Danieliui įtarė žvairumą, bet gydytojai nuramino jog viskas gerai. Pasirodo, ši diagnozė buvo labai laikina. Visa istorija - jau poryt 9.30 val. per TV3.

"Kiekvieno vaikelio akytes rekomenduojama patikrinti šiam sulaukus pirmojo gimtadienio, " - pataria Eglė Skrolytė. 

Ar laikėtės šio patarimo ir kaip sekėsi pirmas patikrinimas? 

24. Oct 2013, 22:16

Profilaktiškai tikrinomės apie metukus ir virš trijų, kadangi būklė puiki, sakė galime dabar ateiti ir 6, tačiau turbūt, kai sesytei bus 3, o vyresnei 5,5 tada nueisime.

gintarerei gintarerei 24. Oct 2013, 19:44

musu nesiunte niekada, visus siuntimus pasiprasiau pati, o dabar mus stebi. PIrma karta buvome 3 men, veliau metuku, dabar eisim 2 metuku, nes irgi itaria sutrikimus, todel ir stebi. Kai jau pavyks pirma karta aparatais normaliais paziureti, sake viskas ir paaiskes.

24. Oct 2013, 17:49

Hm . . . mes kiek eidavome pas savo daktarę nuo pat pradžių, niekas nesiuntė pas okulistą . . . . . .........

24. Oct 2013, 15:48

Pirma karta dukrytei tikrino akytes 3menesiu,nes gulejom ligoninej ir darydami tyrimus itare,kad su akim negerai. Tikrinimas buvo isties juokingas. Dukrytei rode piesinukus,cypino visciukus ir visokius gyvius, prilasino vaistuku. Deja patikrinimas baigesi tuo,kad dukryte neleido sviesti jai i akytes. Paskyre antra susitikima,vel paziurejo,bet labai trumpai,nes ir vel nesileido. Galu gale pasake,kad tiek kiek mate viskas gerai.

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 24. Oct 2013, 14:41

Toma, suprantu. Maniškėms ne žvairumą, o šiaip trumparegystę, astigmatizmą įtarė, grasino akinukais. Taip buvo vienoje ligoninėje skyriaus vedėja. Nuvedžiau pas rekomenduotą privačią - pasirodo akys abejų merginų sveikos!

24. Oct 2013, 13:50

Akytes mums tikrina daznai, turim mes zvairuma, bet kaip sunku ikalbeti tokio amziaus vaika apskritai uzsideti akinukus... o dar ir viena akyte uzdengti...😪