Auginate vaikus pagal literatūrą ar savo nuožiūra: rezultatai

Auginate vaikus pagal literatūrą ar savo nuožiūra: rezultatai

21. Sep 2012, 00:00

 

Ačiū visoms mamytėms, kurios dalyvavo dvikovoje: Auginate vaikus pagal literatūrą ar savo nuožiūra? Štai kas paaiškėjo.

 

bBeveik visos pripažinote, kad auginate mažylius vadovaudamosios savo patirtimi ir taip, kaip jums atrodo geriausia. Tačiau visos, besilaukdamos pirmagimio ir jam gimus, skaitėte literatūrą vaikučių auginimo, ugdymo klausimais (nors "aklai" nė viena nesivadovavote).

 

Vadinasi, Lygiosios!

 

Kelios Jūsų patirtys ir nuomonės:

 

Insa:

 

Auginant vaiką, apie viską neįmanoma žinoti - vaiko psichologija, augimo peroodus, įvairias ligas, vaistus, auklėjimo subtilybes. Auginant pirmajį vaikutį pirmuosius metus tikrai visos mamos skaitė, skaito kažkokią pasirinktą literatūrą ir seka savo atžalėlės vystimąsi, augimą. Ir manau, be literatūros neapsieitų nė viena mama.

 

O iškilus vienam ar kitam klausimui augant vaikui, skubam paieškoti informacijos internetiniuose portaluose ir tada galvojame, kas tiktų mūsų vaikui, kaip pasielgti , kokiu metodu pasinaudoti ir panašiai. Savo visiška nuožiūra gal 3-5 vaikutį ir užaugintumėm, patirties bagažas būtų pilnas. Švietimas reikalingas bet kurioje srityje.

 

Gintarerei:

 

Aš irgi auginu savo nuožiūra ir jaučiuosi rami, bet jaučiuosi rami todėl, kad savu laiku perskaičiau tinkamą literatūrą ir gavau tinkamos informacijos, juk kad darytum savaip ir augintum vaiką ramiai ir užtikrintai, turi žinoti, kas jam gali būti, o gi negimstam žinodamos, taigi aš manau, naudinga šviestis vaikų auginimo klausimais, bet nereikia auginti aklai pagal knygas, o atsirinkti, ko reikia.

 

Deimante:

 

Kalbant apie vaikų ligas, visada pasiskaitau info, kas galėtų daugmaž būti, nors geriausias patarėjas yra gydytojas, o auginimas tai mano nuožiūra, niekada neskaičiau vadovėlių, nei žurnalų.


Jei norite naujos Mamyčių klubo dvikovos temos - sugalvokite, kokia jums tema šiuo metu aktuali ir parašykite per MK mygtuką "Tapk Mamyčių klubo autoriumi"