Aušros recenzija MK laidelei (04 16)

Aušros recenzija MK laidelei (04 16)

18. Apr 2011, 08:10 ausryte12 ausryte12

Sveiki, kaip ir praėjusią savaitę, peržvelgusi MK laidelės anonsą internete, įsijungiau Mamyčių klubo laidelę ir šį šeštadienį. O temų būta tikrai įdomių!

 

Pirmoji tema apie gintarą. Iš tikrųjų man ši tema atrodo šiek tiek mistinė. Tikriausiai taip yra todėl, nes, kol pats neišbandai, tol negali pasakyti, padeda tai ar ne.

 

Manau, kad be nuoširdaus tikėjimo, jog gintaras gali padėti gydant įvairias ligas, nepajusime ir šimtaprocentinio jo poveikio. Pažiūrėjusi šią temelę dar kartą susiradau MK internetiniame puslapyje straipsnelį apie šią profesoriaus paskaitą, nes labai knietėjo sužinoti, kuo gi gali padėti gintariniai karoliai, nes kaip tik esame gavę dovanų gintarinius mažyliui skirtus karoliukus.

 

Sužinojau, kad gintariniai karoliai padeda nuo skydliaukės, tačiau kuo gali padėti mažyliui, liko neaišku. Esu girdėjusi, jog jie apmalšina skausmą dygstant mažylio dantukams. Įdomu, ar tai tiesa? Reportaže labai sudomino iš gintaro verdama arbata. Įdomu, koks jos skonis? Neparagavus nesužinosi :) Įdomu ir tai, jog joje galima maudyti vaikučius.

 

Kaip paminėjo profesorius, tai padeda nuo bėrimų, silpnų raumenukų, gintare esanti rūgštis, mineralai stiprina organizmą. Įdomus dalykas - gintaro čiulptukas. Jis greičiausiai nuo įprastinių čiulptukų labiausiai skiriasi tuo, jog yra ne minkštas, bet kietas. Vaikučiams tos čiulptukas turėtų būti naujas potyris.

 

Nemanau, kad jie juo naudotųsi eidami miegoti :) Kad gintaras turi gydomąjį poveikį patvirtina kalbinama šeimyna, kuri naudoja aliejų, miltelius įvairioms ligoms gydyti. Nauja apie gintarą sužinojau ir tai, kad jis veikia kaip antiseptikas, kaip regeneruojantis odą mineralas. O taip pat - kad su juo galima stiprinti dantenas. Labiausiai šiame reportaže sukėlė geras emocijas - vaikučio, kuriam profesorius trina padukus, šypsena! Matyti, kad vaikui tai labai patiko!

 

Antrasis reportažas apie čiulptukus. Labai džiaugiuosi, kad mūsų mažyliui čiulptukas nereikalingas, nes jis jo niekuomet nemokėjo čiulpti (jam dabar 6 mėn.)! Ir žinoma, mums, tėveliams, atkrenta daugybė problemų susijusių su čiulptuku - nereikia jų turėti visą galybę, jei kuris nors pasimestų, nuolatos jų plauti, o svarbiausia - ateityje nebereikės ašarų, kuomet tektų su juo atsisveikinti.

 

Labai smagu, kad laidelėje buvo priminta apie akciją "Mylinčiais delnais". Kuo daugiau šeimų sužinos apie šią akciją, tuo daugiau atsiras prie jos prisidedančiųjų. Galbūt vieni galės prisidėti atnešdami rūbelių, žaisliukų, kitų naudingų vaikučių priežiūros priemonių, kiti - skirs 2 % pajamų mokesčio paramos. Svarbiausia - geri ir nuoširdūs norai suteikiant bent kokią paramą.

 

Na ir paskutinis reportažas apie kvapus, kuriuos užuodžia naujagimiai. Iš pat pradžių, kuomet pradėjau maitinti savo mažylį, pati mažylio kvepiančio pienuku neužuodžiau. Bet kiek vėliau pradėjau užuosti. Taip skaniai jis kvepia pieneliu! Turbūt pritars man dauguma mamyčių, kurios maitina pačios savo mažuosius, kad tikrai tai vienas iš maloniausių kvapų mamytėms :) 

 

O kalbant apie kvapus, kuriuos užuodžia kūdikėliai, tai labai pritariu, kad labai svarbu nesikvėpinti aštriais kvepalais, kurie erzintų mažylį. O apskritai, pastebėjau tokį dalyką, kad pati visiškai nebenoriu kvėpintis jokiais kvepalais, nes mane jie erzina. Taip pat erzina kitų žmonių stiprūs kvepalai. Nežinau, kodėl taip yra. Gal todėl, kad iki šiol pati maitinu. 

 

Kaip paminėjo gydytoja, nereikėtų vaikučio erzinti kvepalais, nes vaikas turi jausti tikrą mamos kvapą, ją taip gali atpažinti, išskirti iš kitų. Skalbiant tiek vaiko, tiek, sakyčiau, mamos drabužėlius, o taip pat ir patalynę, kurioje vaikas miega, svarbu rinktis bekvapius skalbimo miltelius, kurie ne tik neerzintų, bet ir nesukeltų vaikučiui alergijos.

 

Na ir pabaigai norėčiau pasakyti, kad man labai gražus toks pasakymas - namai kvepia vaikučiu!

 

 

 

ausryte12 ausryte12 18. Apr 2011, 11:36

😀

ausryte12 ausryte12 18. Apr 2011, 09:52

Tikrai, buvom nupirke du skirtingus, tai nei vieno nei kito nemokejo ciulpti, tiesiog ne kad neciulpe, bete nemokejo, po visa burnyte makaluodavo, o ptaraukt tai gal kokia sekundele tik iseidavo 😃 tai man dabar taip naturaliai atrodo, kad jo nereikia, net kazkada bandem duoti vel pabandyti, tai net nesiziuri musu vaikas su ciulptuku, atrodo visai jam netinka 😃