Dalyvauk konkurse ir laimėk LEGO Duplo "Mano pirmasis žaidimų namelis"

Dalyvauk konkurse ir laimėk LEGO Duplo "Mano pirmasis žaidimų namelis"

02. May 2017, 10:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Skelbiame naują konkursą su LEGO Duplo!

Kiekviena šeima kasdien turi begalę įvairių ritualų. Tad KOMENTARUOSE parašykite:

-kaip mokote vaikučius tų paprastų dienos ritualų: valytis dantis, prausti veiduką, susitvarkyti savo žaislus, eiti miegoti ir t.t.?

-kokią taktiką naudojate mokydami vaikus laikytis dienos režimo?

-gal turite kokių gudrybių, įkalbėdami vaiką tai daryti?

Pasidalinkite savo patirtimi.

PRIZAS - "Mano pirmasis žaidimų namelis"

20170428154206-74217.jpg

Žaisk ir mokykis su LEGO® DUPLO® rinkiniu „Mano pirmasis žaidimų namelis“! Iš didelių kaladėlių sukonstruok žaidimų namelį ir pradėk lavinti savo konstravimo įgūdžius. Specialios dekoruotos kaladėlės vaizduoja svarbiausius kasdienius daiktus, todėl galite pasikalbėti su savo mažyliu ir išmokyti jį apie dienos režimą.

Pasukama nakties / dienos kaladėlė padeda sukurti mokymo ir vaidmenų žaidimo situaciją. Kurk istorijas žaisdamas su šiuo lengvai konstruojamu rinkiniu ir padėk 2 LEGO DUPLO figūrėlėms atsikelti ryte, pavalgyti pusryčius, išsivalyti dantis bei linksmintis ant čiuožyklos, kol reikės grįžti į lovą poilsiui. Ryškių spalvų LEGO DUPLO kaladėlės yra saugios ir specialiai pritaikytos mažoms rankutėms.

Rinkinyje yra 2 LEGO DUPLO figūrėlės.

Laimėtoją rinksime gegužės 9 d.

Ieškote dar idėjų kūrybai? Užsukite į LEGO DUPLO!

Stebulė Stebulė 10. May 2017, 19:22

o kas išrinkta laimėtoja?

bartas bartas 07. May 2017, 10:51

Dantukus valyti visai neblogai padeda "Lauros dainelė apie dantukus", susitvarkyti žaislus bandome pagal knygelę Kakė Makė ir netvarkos nykštukas. Tik štai eiti miegoti didesnis iššūkis! sunkiai sekasi, prieš nakties miegą staiga atsiranda labai daug dar nepadarytų darbų ir įdomių veiklų...

katerinav katerinav 05. May 2017, 20:58

Pagrindinis mūsų šūkis - jokios prievartos. Esu prieš fizines bausmes, kurioms priskirčiau ir rėkimą ant vaiko. Todėl belieka pasitelkti fantaziją. Ypač dabar, kai dukrai prasidėjęs visko neigimo etapas ir turi iš naujo apgalvoti įvairias strategijas ir bandyti gudrumu pasiekti norimų veiksmų. Dantis valomės dainuodamos. Dukra išsirenka, kokią nori girdėti dainą, ją užsako, tada mama dainuodama išvalo dantukus. Labai pasiteisinęs metodas, tačiau prieš tai buvo su popieriukais - pelytė rinkdavo iį dantukų popieriukus. Prieš miegą yra tam tikra veiksmų seka - valomės dantukus, tada pasaka, prausimasis, mylima pižama, numylėtas žaisliukas, dienos įspūdžių apžvalga ir saldus miegas. Deja, bet su žaislų tvarkymu yra sunkiau, nes jai labai smagu sutvarkius vėl viską išmėtyti. Taip pat patinka dėlioti savo drabužius, juos matuotis. Po to lieka betvarkė, tačiau pastebėjau, kad ji pati, stebėdama mane, išmoko juos sulankstyti ir gražiai padėti. Todėl, manau, kartais ir betvarkė turi prasmę 😀

Stebulė Stebulė 05. May 2017, 14:14

Kažkaip su pirma dukra didelių problemų pratinantis prie režimo neturėjom. O gal mes prisitaikėm prie jos? Ji nuo mažens nepratinama įprato viską tuo pačiu metu daryti, o ir režimas susiklostė gana logiškas. Mums tiko.

Gimus antroji tą režimą išderino - užmigdavo vėliau ir pan. Bet pamažu irgi pradeda ankstėti užmigimai.

Kai kažko daryti nenori, o reikia, mes turime vieną taktiką: personnifikuoti daiktus ir žaislus. nenori rengtis? Ateina pliušinis meškutis rankose laikydamas drabužius ir sako: "bet aš labai noriu tave aprengti. man jau sunku laikyti drabužius, aš dar mažas meškutis." Jei nenori valytis dantų, gali ir pats šepetėlis atgyti ir sakyti: "Labas. Aš šepetėlis. Man labai smagu įlįsti tau į burną. Išsižiok, gerai?" Tokie daiktų sugyvinimai labai padeda ir dažniausiai suveikia.

Dovileab Dovileab 05. May 2017, 13:32

Kiekviena diena tarsi iššūkis 😀! Vos spėjam priprasti prie dienos režimo ir ritualų, žiūrėk, vaikas jau vėl paaugo, pasikeitė jo supratimas apie tai, kas smagu ar nesmagu, ką patinka ar nepatinka daryti. Šiuo metu geriausias pavyzdys mūsų 2,5 m. Urtei esame mes patys. Kadangi dukrytė mus stebi ir viską kartoja, tai viską darome kartu - grįžę namo visų pirma plauname rankas, persivelkame naminius drabužius, sėdame valgyti kartu prie stalo, vakare kartu prausiamės ir valomės dantis, gulamės ir keliamės beveik tuo pačiu metu. Žinoma, būna silpnumo akimirkų, kai ir sau, ir vaikui leidžiam pailsėti nuo įprastų kasdienių darbų ir ritualų 😀!

LePukuota LePukuota 04. May 2017, 14:12

Rodom pavyzdį, mažieji yra didieji papūgiukai ir mėgsta kartoti, ką tėveliai daro. Vaikai mėgsta ir rėžimą, todėl nuo mažumės pravartu jo laikytis. Tad kai mokai nuo kūdikystės, pripranti prie kasdienių ritualų ir tai atrodo normalu - plautis rankytes, valytis dantukus, tvarkytis žaisliukus. Būna vaikai ir išdykauja, tada pasiseka pergudrauti pasekant įdomią pamokančią pasaką - greit suveikia 😀

Loreta_K Loreta_K 03. May 2017, 20:16

Mums tėvams ir mūsų Augustinui gerai - mes turim vyresnį brolį, kuris jam puikus pavyzdys! Tad kažkaip labai specialiai mums Augustino mokyti kasdieninių ritualų kaip ir nereikėjo, viskas vyksta savaime natūraliai, nes mūsų Gediminas prisijungė prie pirmų kartų mokant broliuką, kad atsikėlus reikia nusiprausti veiduką, kaskart grįžus iš lauko plauti rankytes, prieš miegą išsivalyti dantukus ir t.t. ir prieš kažką darydamas pats Gediminas kartu pasikviečia ir brolį, tad Augustinas jau kaip ir įprato ir sutinka su broliu , ir jie abu daug ką daro kartu, tad žino, kad pažaidus su žaisliukais reikia tvarkytis tai ir tvarkosi jie kartu. Prieš eidami miegoti vienas kitam palinki saldžių sapnų ir kiekvienas keliauja į savo lovas. Ir šiaip pastebėjau, kad mažajam patinka rėžimas, jis nori viską daryti panašiu metu, tad jau trečius metus jo laikomės visa šeima, panašiu metu keliamės, valgome, einame miegoti ir panašiai. 😉

kodelcia kodelcia 03. May 2017, 18:21

Kasdieniai ritulai gimsta nuolat juos kartojant: dantų valymas, maudynės, pasakos prieš miegą kartu. Mažėlis pavyzdį ima iš vyresnio: kartu žaidžia, renka žaisliukus, rengiasi į lauką ir pan. Kol buvo vienas - pavyzdžiu buvom nes, tėvai, o kai yra brolis- jis mažojo pavyzdys.

Vytulka Vytulka 03. May 2017, 14:17

Mokome savo pavyzdžiu, kartu ir dantis valome, ir prausiamės, ir miegoti einame, ir tvarkomės. Tvarkytis savo žaisliukų nelabai nori, vet siurbti kilimys, valytidulkes ir viską, ką daro mama ir tėtis, daryti labai smagu, tad stengiamės tvarkymą paversti žaidimu 😀

ODISEJAaa ODISEJAaa 03. May 2017, 07:55

Pas mus nevisada reikia kažko prašyti padaryti...nusiplauti rankas ar nusiprausti nereikia prašyti,nes mėgsta vandedi abi,tad mirkti jame ir žaisti su juo gali belekiek,jej tik leistu kas.
Su dantų valymu sunkiau,bet padeda pasakymas,kad dantukai nebeblizga,nebegražus,kad burnynė nekvepia..blogiausiu atveju,tai kad ateis kirminas ir sugrauš dantuka.
Žaislai kartais susitvarko patys ,bet retai. Susitvarkyti padeda tai,kai pasiemi maišą ir sakai,kad jei aš surinksiu,tai jie keliaus į šiukšlių dėžę,nes kas mėtosi yra nereikalinga ir reikia išmesti...būna ir taip ,kad jokie pasakymai neveikia ir tenka pačiai sutvarkyti 😀
Miegoti einame tuo pačiu metu,pasibaigus filmukams. Turime savo ritualus,atlike juos atsigulame..
Tokiais įvairiais būdais tariamės dėl visko😀

Ever Ever 02. May 2017, 14:42

Auginame 2 metukų princą. Kodėl princą? Nes tenka dažnai pasukti galvą, kad namai taptų stebuklų šalimi ir mūsų mažasis princas norėtų pats vykdyti savo pareigas. Tam esame sukūrę begalę ritualų. Tarkime anksčiau ruošiantis į lauką tekdavo bėgioti po namus su striuke, batais, šaliku ir kepure, kol pagausim mažąjį princą, kad galėtume aprengti einant į lauką. Dabar atsirado jo spintelės stalčius, kur sudėta mažojo princo apranga. Užtenka pasakyti, na einam į lauką, susirask šaliką, kepurę ir .t.t.Nepatikėsite, bet to ir užteko, kad princas norėtų rengtis pats. Miego ritualą taip pat teko ilgai kurti ir jis nuolat tobulinamas. Ruošimasis miegeliui prasideda nuo žaisliukų palydėjimo miegoti. Turime ritualą, kad vakare, princas visus savo žaisliukus surenka į dėžes ir tada padedame juos miegoti. Tam, kad nekiltų pagunda vėl iš naujo sudėjus išversti dėžes žaislų, visada akcentuojame, kad dabar eisime į šviesų kambarį. Turime nemažai gavę dovanų šviečiančių ir grojančių žaislų. Taigi išjungus šviesas, jie tampa nuostabiosios karalystės stebuklu. Pasidžiaugę keliaujame į vonią, na ir pasiruošimo miegoti sceremonija, kaip veiduko prausimasis, dantukų plovimasis ir pižamos užsidėjimas. Tiesa su dantukų plovimu atsirado bėdų, kadangi mažasis princas nori tai daryti pats. Anksčiau gelbėdavo tai, kad turėjome tris dantų šepėtelius, po vieną į jo rankytę, ir vienas mamytei, kad galėtų padėti. Na bet šis triukas jau nebeveikia, tai teko galvoti kitką. Tai dabar turime nuotraukas, kur jis veikia tam tikras veiklas, taigi prašome, kad atrastų pavyzdžiui, kur jis valosi dantis, arba valgo. Ir kol mažylis išsižiojęs ieško, tėveliai darbuojasi dantų šepetėliu. Taigi atlikę šį svarbų reikalą, einam parodyti visiems ate ate, gesiname šviesas ir keliaujame į lovyte kur laukia jo mylimiausia knygelė.. Apie jį patį. Taip taip 😀 Jis turi knygelę, kurioje jo ir jo šeimos narių nuotraukos, taigi peržiurime,pasikalbame kur jis buvo, kur jo mylimiausia močiutė ir panašiai. Tada laukia pasakytė ir miegelis. 😀 Dienos rėžimo mums labiausiai padeda laikytis taip pat ritualai. Tarkime, kad po pokaituko jis galės pažiūrėti savo mėgstamiausią filmuką ir valgys jogurtą. Žinoma prašymų sulaukiame įjungti TV visą dieną, bet tada suveikia stebuklinga frazė - filmukus žiūrime po pietų miegelio 😀 Manau svarbiausia visada nepamiršti, kad jeigu mums kas kartotų "Susitvarkyk žaislus, išsivalyk dantis, nusiplauk rankas", tai džiaugsmo tokios komandos tikrai neteiktų. Svarbu viską daryti su meile ir džiaugsmu. Keičiant balso tonaciją, duodant vaikučiui misijas ir nepamiršti apdvonati aplodismentais ir bučiniais, kai jis padaro, tai ko paprašėte.

kristuliuuxx kristuliuuxx 02. May 2017, 13:56

Mokomės pavyzdžiais 😀 Tarkim mama su vyresnėliu broliu valo dantis jaunėlis atlekia neraginamas ir valosi. O šiaip kaip papildomas priemones, naudojam knygas kuriuose galima išmokti tam tikrų dalykų, ir žinoma žaidimais , nes vaikams tai aiškiausias ir įdomiausias paaiškinimas 😀

Sponja04 Sponja04 02. May 2017, 13:49

As savo 1,5 metuku suneliui rodau savo pavyzdziu ir papasakoju kodel taip darau. Pvz.: valydama dulkes duodu jam sluoste ir mes drauge tvarkomes. Ryte visada rodau kaip valausi dantukus ir jam iduodu dantu sepetuka, tad valomes kartu. Zaislus jau pats i zailsu deze sudeda, netgi vaiku kambary apsitvarko 😃

Raudona braškė Raudona braškė 02. May 2017, 13:13

Kadangi sūnus labai mėgsta vakarinius knygelių skaitymus prieš miegą, tad stengiuosi reikiama linkme pakreipti skaitomas knygeles. Tokių 'motyvacinių' knygučių skaitymas ypač pasiteisinęs dalykas mūsų namuose.🤣
Pavyzdžiui, knygelės "Kariesas,Ėduonis ir Domo dantukai" dėka,sūnus pradėjo noriai valytis dantis ir netgi pats į rankas paėmęs dantų šepetuką juo ėmė darbuotis. Užteko ir paskaityti ir smulkiai išsianalizuoti kas tie dantų graužikai ir kada gi jie ateina.
Kakės Makės "Netvarkos nykštukas" ypač pakelia motyvaciją tvarkytis žaislus 😀