Dalyvaukite paramos projekte “Kalėdinis atvirukas LAIMINGI MŪSŲ NAMAI”+Konkursas

Dalyvaukite paramos projekte “Kalėdinis atvirukas LAIMINGI MŪSŲ NAMAI”+Konkursas

22. Nov 2018, 21:10 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

LAIMINGI MŪSŲ NAMAI – savanorystės pagrindu susikūrusi paramos iniciatyva, siekianti pokyčių Lietuvoje, kad kiekvienas galėtų gyventi saugus ir laimingas. Viešindami smurto problematiką ir burdami visuomenę siekiame bendro tikslo – supratimo apie saugius santykius, nulinės tolerancijos smurtui ir laiku suteikiamos specializuotos pagalbos.

KALĖDINIS PARAMOS ATVIRUKAS 

Kalėdinis paramos projektas “Kalėdinis atvirukas LAIMINGI MŪSŲ NAMAI”, jau ketvirtus metus veikia su tikslu suburti bendruomenes prieš didžiąsias šventes ir prisidėti prie pokyčių visuomenėje, įsigyjant paramos atvirukų. Visos gautos lėšos – tai tiesoginė parama organizacijai „Vilniaus Moterų Namai“ veiklai remti, kad smurto aukos laiku gautų specializuotą kompleksinę pagalbą.

Atvirukus neatlygintinai kuria ir projektui dovanoja Lietuvos menininkai, prie sklaidos prisideda žymūs žmonės ir nuomonių formuotojai. Atvirukai parduodami el. parduotuvėje www.laimingimusunamai.lt (veikia lapkričio–gruodžio mėn.). 

20181122211244-39282.jpg

VISUOMENĖS ĮSITRAUKIMAS

Tikime, kad tikslą pasieksime visi kartu ir kiekvienas atskirai. Puoselėdami santykius, paremtus partnerystės, paramos ir pagalbos vienas kitam principu; atsisakydami kito asmens kontroliavimo ir galios demonstravimo; naikindami toleranciją bet kokiam smurtui; mažindami abejingumą ir šaltumą vieni kitiems; didindami neabejingumą vyraujančioms visuomenės problemoms ir skatindami socialiai atsakingą elgesį.

Monika Garbačiauskaitė Budrienė: “Jei pirksite kalėdinius atvirukus, štai jums puiki ir prasminga iniciatyva – Atvirukas Kalėdoms Laimingi Mūsų Namai. 

Kuo anksčiau bus suteikta specializuota pagalba, tuo didesnė tikimybė, kad moteris ir jos vaikai sukurs naują laimingą gyvenimą, o smurtinių santykių modelis nebus perduotas ateities kartoms. 

Rasa Tapinienė: „Tyla reiškia pritarimą. Būkite pokytis! Nulinę toleranciją smurtui galite išreikšti aiškiai išsakydami savo poziciją žodžiu, raštu arba įsigydami Lietuvos menininkų neatlygintinai šiam projektui sukurtus skaitmeninius ar popierinius atvirukus.“

Nemaža yra sėkmės istorijų, liudijančių, jog efektyvi, laiku suteikiama pagalba pakeičia ne tik moters, bet ir jos vaikų gyvenimus ir yra svarbi investicija į visos visuomenės gerovę.

Dovilė Filmanavičiūtė: „Tie, kurie nusipirks šių atvirukų, aukos „Vilniaus Moterų Namų“ veikloms - nes negalime toleruoti smurto šeimose, o man pačiai labai svarbu apie tai garsiai kalbėti ir palaikyti norinčias būti tiesiog, paprastų paprasčiausiai - laimingomis. Nelikite abejingi šiam projektui ir jūs.“

20181122211305-68794.jpg

PARAMA

Visos lėšos, pardavus atvirukus, yra tiesiogiai nukreipiamos specializuotos pagalbos centrui Vilniaus mieste „Vilniaus moterų namai“, kad kuo daugiau smurtą ir prievartą artimoje aplinkoje patiriančių asmenų laiku gautų specializuotą pagalbą.

VILNIAUS MOTERŲ NAMAI (www.facebook.com/Vilniaus.Moteru.namai) teikia metodines rekomendacijas Lietuvos SPC (Specializuotos pagalbos centro) darbuotojams (kaip dirbti su smurto aukomis). Nuo 1996 m. Vilniuje teikia specializuotą kompleksinę pagalbą smurtą ir prievartą patirianiems asmenims – konsultuoja, informuoja, palaiko, tarpininkauja, teikia nemokamą psichologinę ir teisinę pagalbą, padeda tvarkyti dokumentus. Visa teikiama pagalba yra klientui draugiška ir teikiama nemokamai.  

LAIMINGI MŪSŲ NAMAI ISTORIJA

2015 m. KALĖDINIS ATVIRUKAS PRIEŠ SMURTĄ
Tikslas. Suburti bendruomenę, kalbėti ir informuoti apie smurto artimoje aplinkoje mastus. Atidaryti neatlygintinai sukurtų Kalėdinių atvirukų paramos parduotuvę, surinkti paramą.

2016 m. SMURTAS NELYGU SKURDAS
Tikslas. Skatinti netoleranciją bet kokios rūšies smurtui. Griauti mitą, kad smurtas yra tam tikrų socialinių sluoksnių problema. Viešinti smurto problematiką Lietuvoje, prisidėti prie žmogaus teisių įtvirtinimo. 

2017 m. NAMAI TAI – TU. NAMAI TAI – JAUSMAS
Tikslas. Kalbėti apie smurto priežastis, skatinti atpažinti, nenormalizuoti, netoleruoti smurto, atpažinti įvairias jo formas,  informuoti apie žinomą smurtą telefonu 112. 

 2018 m. MES – UŽ LAIMINGĄ LIETUVĄ
Tikslas. Paskatinti smurtą patiriančius žmones drąsiai kreiptis pagalbos, pasitikėti specialistais, didinti specializuotos pagalbos (SPC) tinklų žinomumą, suteikti gyventojams aiškumo bei pasitikėjimo valstybės sukurta infratruktūra kovai su smurtu.

Visuomenė prieš smurtą. Džiugu, kad Lietuvoje įsibėgėja kova prieš smurtą. Vykdomos vis didesnes informacines kamanijos, festivaliai ir iniciatyvos, nukreiptos prieš smurtą. Demonstruojamas vis didesnis smurto netoleravimas visuomenėje. Vis daugiau žmonių supranta, kad smurtas yra žmogaus teisių pažeidimas, kuris gyvuoja visuose socialiniuose sluoksniuose, yra taip labai arti mūsų, bet slepiamas pačiais įmantriausiais būdais, todėl dažnai būna nematomas. Suprantama, kad būtinas visos visuomenės įsitraukimas, norint sėkmingai tęsti kovą su smurtu.

Ką turim. Lietuva turi pažangų įstatymą, sukurtą specializuotos pagalbos centrų SPC tinklą, operatorių 112, teisininkus, pareigūnus, kurie visi kartu turėtų labai efektyviai padėti smurto aukoms. 

Ko trūksta? Trūksta įsitruakimo, sąmoningumo ir bendradabiavimo. Nuo įstatymo išleidimo praėjo 6-eri metai, nuo visų rūšių smurto prieš vaikus draudimo – 1-eri. Įrankių veikti netrūksta, bet dar tik mokomės veikti kartu, drauge, išvien. Specialistai ir visuomenė. Bendradarbiauti, dalintis gerąja patirtimi ir neabejoti, kad tas, kuris šiandien darbo neatliko iki galo, ryt jį atliks tikrai.

Mūsų tikslas suburti visų sričių specialistus ir suinteresuotą visuomenės dalį tarptautinėje konferencijoje, kurioje patirtimi dalinsis didžiausi savo sričių autoritetai.

KONKURSAS FB->>

20181122211323-62704.jpg

kodelcia kodelcia 23. Nov 2018, 23:29

Pritariu iniciatyvai ir dalinuosi! 🌷

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 22. Nov 2018, 22:25

Kokia puiki idėja! Tikrai labai gražu ❤️

DandM DandM 22. Nov 2018, 22:14

Kokia kilni ir graži iniciatyva

saulelydis123 saulelydis123 22. Nov 2018, 21:54

Koks puikus projektas, suburiantis mus visus gerumui 😍 Juk reikia tiek nedaug, kad kažkieno gyvenimas nušvistų naujomis šviesiomis spalvomis 😍 Būtinai pasidalinsiu šia informacija su kitais, kad būtų nupirkta kuo daugiau atvirukų.