Daugiau socialinių garantijų darbo netekusioms būsimoms mamoms

Daugiau socialinių garantijų darbo netekusioms būsimoms mamoms

26. Jan 2016, 08:56 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Nuo šių metų sausio 1 d. teisę gauti motinystės pašalpą nėštumo ir gimdymo atostogų laikotarpiu turi visos darbo netekusios moterys, turinčios reikalaujamą darbo stažą per pastaruosius dvejus metus. Anksčiau tokią teisę turėjo tik atleistos iš darbo nėštumo ar nėštumo ir gimdymo atostogų metu moterys.

Teisę į motinystės pašalpą įgijus nuo 2016 m. sausio 1 d. nebėra tikrinama, ar moteris atleista iš darbo nėštumo metu. Todėl, norint įgyti teisę gauti motinystės pašalpą nėštumo ir gimdymo atostogų laikotarpiu, užtenka turėti ne trumpesnį kaip 12 mėnesių per paskutinius 24 mėnesius ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą. Jeigu moteris yra nedirbanti ir teisę į pašalpą įgijo iki 2015 m. gruodžio 31 d., tam, kad būtų skiriama pašalpa, ji turėjo būti atleista iš darbo nėštumo ar nėštumo ir gimdymo atostogų metu. 

Sodros specialistai taip pat atkreipia dėmesį, kad motinystės (tėvystės) pašalpą, kuri mokama vaiko priežiūros atostogų laikotarpiu, tėvai gali gauti pakaitomis. Antraisiais vaiko auginimo metais motinystės (tėvystės) pašalpa mokama nepriklausomai nuo to, ar pašalpos gavėjas yra išleistas vaiko priežiūros atostogų, ir neatsižvelgiant į tuo metu gautas pajamas ir/ar kitas pašalpas. Šiuo laikotarpiu vienas iš tėvų gali dirbti ir gauti motinystės (tėvystės) pašalpą, o kitas iš tėvų, negaunantis motinystės (tėvystės) pašalpos, gali  būti vaiko priežiūros atostogose. Apsisprendus pasikeisti pašalpos gavėjais, mama turėtų pateikti prašymą dėl pašalpos mokėjimo nutraukimo, o vaiko tėvas – prašymą dėl šios pašalpos skyrimo.

Motinystės (už nėštumo ir gimdymo atostogų laikotarpį) ir motinystės (tėvystės) (už vaiko priežiūros atostogų laikotarpį) pašalpų dydis nustatomas pagal asmens kompensuojamąjį uždarbį. Jis apskaičiuojamas pagal apdraustojo asmens draudžiamąsias pajamas, turėtas per paeiliui einančius 12 kalendorinių mėnesių, nevertinant mėnesio, kai asmuo įgyja teisę į atitinkamą pašalpą, ir prieš jį buvusio mėnesio. Preliminarų motinystės (tėvystės) pašalpos dydį galima sužinoti pasinaudojus Sodros svetainėje esančia skaičiuokle.