Dauguma pritaria pliaukštelėjimui per užpakalį

Dauguma pritaria pliaukštelėjimui per užpakalį

10. May 2012, 00:00

Vakar klausėme - taip ar ne pliaukštelėjimui vaikui per užpakalį? Paaiškėjo, kad didžioji dauguma mamyčių nemato nieko blogo, jei kartais vaikui pliaukštelėjima per sėdynę.

 

Taigi, dauguma manote, kad tai nėra fizinė bausmė ir agresija prieš vaiką.

 

Kokiais atvejais taip elgiatės, parodys jūsų komentarai:

 

Karolina:

Kas užaugo be žabytės? Niekas. Mažoji gavus ne kartą per ruriuką ar per nagelius. Bet stengiamės tartis gražiuoju, išvedu į kitą kambarį pamąstyt, ką blogai padarė. Bet diržiuko irgi neišvengiame.

 

Lafe:

Nors stengiuosi kuo rečiau pliaukštelėti, bet esu už, nes vaikas ne visada nori suprasti žodžius, nors visada bandau kalbėtis.

 

Silvijana:

Jei niekas nepadeda, tai kartais tas paprastas pliaukštelėjimas gali ir padėti, bet tai geriau naudoti tik saviems vaikams.

 

Zivile:

Nepažįstu nė vienos pažįstamos, draugės, giminaitės, kuri nors kartą nebūtų pliaukštelėjusi savo vaikui per užpakaliuką, mes be to irgi neužaugome ir netapome kažkokiom agresyviom asmenybėm. Aš esu už pliaukštelėjimus, jei vaikas tyčia piktybiškai elgiasi ir nekreipia dėmesio į tai, kas sakoma. Tai darau ypač retai, kai tikrai to reikia. Be to, tai priklauso, koks vaiko amžius. Jei labai mažas vaikas, esu prieš tokias bausmes, bet kai vaikui yra treji metai, manau, vaikas yra pakankamai supratingas, kad gebėtų suprasti, kas gerai, o kas ne.

 

Prieš bet kokias fizines bausmes:

 

Anastazija:

Aš esu prieš. Mano sūnui metai ir 9 mėnesiai, niekada nesu net per rankas davus. Užaugau irgi nemušta ir nieko, gyvenu gan neblogai. Kai moteris sunervina vyrą ir jis jai trenkia, tai smurtas, kai mama neturi kantrybės ar noro aiškint, tai paverčiama auklėjimu. Smurtas gimdo smurtą ir ne kitaip, pliaukštelėjimas per užpakalį irgi smurtas, tegu ir mažas.

 

Vilete:

Aš 100% prieš. Jei jau pliaukštelėjai vieną kartą, tada bus ir antras, ir trecias. Reikia turėti kantrybės, ir viską aiškinti..ir jei viską pradėjai aiškinti nuo pat mažens, kur galima, kaip galima ir pan., niekada jokių pliaukštelėjimų ir neprireiks.

 

Ačiū, kad pasidalinote savo nuomone.

10. May 2012, 15:06

Gal ir diena pervelai mano komentaras,bet as grieztai pries pliaukstelejima per uzpakaliuka ar rankytes.

laurora laurora 10. May 2012, 12:37

yra skirtumas, kur pliaukstelti, o kur musti, kulti ir pan. pvz, kai asocialiose seimose girtaujama ir sumusami vaikai, tada tai jau katastrofa