DIENOS KLAUSIMAS: kada vaikučiams išrinkote vardus?

DIENOS KLAUSIMAS: kada vaikučiams išrinkote vardus?

14. Apr 2014, 11:05 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Kiekvienų būsimų tėvelių galvos skausmas - vaikučio vardas. Turbūt visą laikotarpį, kol mažylis slepiasi pilvelyje vartome knygas, skaitome giminių geneologinius medžius, tariamės su artimaisiais - kokį gi vardą suteikti mažyliui. 

Jeigu žinote lytį - šiek tiek paprasčiau, nes rinkti reikia ne du, o tik vieną vardą. O jeigu iki nėštumo pabaigos pilvelyje gyvena paslapčiukas - teks gerai pasukti galvą.

O nėštumo pabaigoje vieni jau dar nepasirodžiusį mažylį vadina vardu, o kiti laukia kol jį pamatys ir tik tada suteikia vardą.

Kaip darėte jūs - vardą jau žinojote iki vaikučio gimimo ar išrinkote jau jam atsiradus?

kodelcia kodelcia 14. Apr 2014, 23:05

O mes vardą, galima sakyti, išrinkom vaikelio gimimo dieną. Tik tėtis, vakarą prieš tai pervertė visą kalendorių ir surado jam patikusius du vardukus. Iš tų dviejų gimus vaikučiui atrinkome patį pačiausią: DEIMANTAS.

14. Apr 2014, 20:15

Apie vardus pradėjome galvoti vos sužinoję džiugią naujieną. Kai jau buvo aišku, kad berniukas, o tai buvo gan anksti - trečią mėn., greitai apsisprendėm, kad bus Adomukas, bet visą laiką vadinom žirniuku 😀 . Kai Adomukas gimė pareiškiau, kad jis man visai ne Adomukas, o žiūri į jį ir norisi vadinti tėčio vardu - Aivariuku. Atėjus vaiko registravimo momentui teko apsispręsti, kuris gi čia tas tikrasis vardas. Ir palikom abu: Adomas Aivaras.

Krisliukas Krisliukas 14. Apr 2014, 18:55

pirmajam berniukui vardą išrinko tėtis - grįžo iš darbo vieną dieną ir pasakė,kad bus Benas (maždaug 7-8 nėštumo mėnuo buvo)
antrasis turėjo būti Domas..bet kadangi gimė sausio 6 d. per Tris KAralius,tai pavadinome Kasparu..ir jam tas vardas l.tiko
dukrytei vardą rinkau aš, kai tik sužinojau,jog laukiuos mergaitės, supratau,kad bus Fausta..
džiaugiuos,kad visi gimę vaikučiai jau turėjo savo vardukus 😀

14. Apr 2014, 18:54

Man ateina i minti vardai/ Ir kol kas vyras nesipresino. Jam irgi visi vardai patinka.👍

mama ingrida mama ingrida 14. Apr 2014, 17:32

berniukams vardus sugalvojom dar iki gimimo,na o dukrytei jau zinojau,bet abejojau.taciau kai gime vistiek galvojau dar ir palikau ta pati kuri iki gimimo buvau nusprendusi😀

neri neri 14. Apr 2014, 16:41

jau turėjom vardus prieš gimstant 😀

pypse pypse 14. Apr 2014, 14:29

Mes žinojome kad gims ir Markas ir Hubertas. Labai nerealiai gera kai jau pirmą parą ateina personalas ir į tavo vaikutį kreipiasi vardu, nes jis jau puikuojasi ant jo istorijos lapų. Ex

14. Apr 2014, 13:17

Galima sakyt susapnavau varda kai dar nezinojau, kad laukiuosi. Kai tik suzinojau kad laukiuosi, visa laika nuojauta sake, kad bus mergaite :-) galvojom vis kitus vardus, bet niekaip mum patiem jie netiko, ir liko Aureja. Senelis aiskinosi vardo reiksme, sake puikiai atitinka :-)

14. Apr 2014, 12:48

pirmam išrinko tėtis kai laukiausi kokiam 4mėn. parvažiavęs iš darbo pasakė, kad bus toks vardas ir viskas, o antroji tiesio pati tokį išsirinko 😃 nes naktį sapnavau, kad kviečiu nuostabę mergytę tokiu vardu, o kaip tik tą dieną sužinojom, kad laukiuosi 😃

14. Apr 2014, 11:53

Vardeli dukrytej išrinkom tikrai anksti 😀
Dar tada kai jau pradejom planuoti ir galvoti apie vaikeli.

ODISEJAaa ODISEJAaa 14. Apr 2014, 11:43

Pirmai isrinkom anksti. O antrai isrinkom tik kai gime dar tapacia diena ligonineje😀nei pormu nei antru kartu kartu nezinojom kas gims.

14. Apr 2014, 11:24

Jau zinojom vardus iki gimimo 😀