Domantukas mėgsta viską, kas tarška, barška ir groja

Domantukas mėgsta viską, kas tarška, barška ir groja

18. Jun 2012, 00:00

Mūsų 5 mėnesių Domantukas mėgsta viską, kas tarška, barška ir groja.

 

Taip pat vienas mėgstamiausių jo žaislų yra meškutis, labai mėgsta į jį žiūrėti ir sukioti jo ratus, tai lavina rankyčių judesius.

 

 

Taip pat labai mėgsta meškučius - barškučius. Pakabinome juos ant lovytės, kad galėtų siekti juos rankytėmis ir suprastų, kad per juos sudavus skleidžia garsą.

 

Turime ir lavinamąjį kilimėlį, mūsų vaikučiui labai patinka jo ryškios spalvos ir kabantys žaisliukai, juos pajudinus skleidžia garsus.

 

Kadangi pirščiukai jau vis tvirtėja, nupirkome ir muzikinių žaisliukų. Paspaudus mygtukus, jie groja skirtingas muzikėles. Labai nudžiunga mūsų vaikas, kai pats paspaudžia mygtuką ir žaislas pradeda groti.

 

Mes padedame mažiukui suprasti žaislus porą kartų parodydami, ką reikia daryti, kad žaislai skleistų garsus, barškėtų, kas vakarą išjungiame televizorių, būname tik su vaikučiu ir mokomės žaisti.

 

Manau, kad žaidimai lavina regą, lietimą, judesių koordinaciją, mąstymą, fantaziją. Taip pat manau, kad vaikai, su kuriais tėvai nežaidžia, nemokina žaisti, užauga ribotesnio mąstymo ir siauresnio akiračio.

 

Ir mums, ir vaikui labai patinka žaidimams skirtas laikas.