E.Skrolytė apie gimdymą namuose: „Ar tikrai moteris turi rinktis tarp namų ir medicinos?

15. Mar 2013, 07:00

 

Šio šeštadienio "Mamyčių klube" kviečiame mamas padiskutuoti bene aktualiausia pastarųjų savaičių tema – apie gimdymą namuose. Neanalizuosime skandalingosios istorijos peripetijų, bet pabandysime aiškintis – ar mums iš tiesų reikalinga tokia alternatyva?

 

Palyginsime ir skirtingas trijų Baltijos šalių patirtis.

 

"Vienoms mamoms atrodo, jog gimdymas namuose – tai savotiškas grįžimas į viduramžius, kitoms gi – vienintelis teisingas būdas susilaukti sveiko vaiko. Svarbiausias klausimas - ar tikrai moteris turi rinktis tarp namų ir medicinos? Ar nėra varianto, kad namuose būtų galima sulaukti medicininės pagalbos", – svarsto Mamyčių klubo laidos vedėja Eglė Skrolytė.

 

Laidoje taip pat kalbėsime, ar reikalinga kūdkiui kepurėlė namuose. Spėjama, kad įprotis naujagimiui kepuraitę rišti net namuose yra dar iš tų laikų, kuomet buvo gyvenama prastai šildomose patalpose. Išgirsite naudingų specialistų patarimų.

 

Trečioji tema – apie mažylių miegą. Tai labiau džiaugsmas ar prievolė jūsų namuose? Kokios turėtų būti miego salygos vaikučiui, kad miegas būtų saldus?

 

{fotoblog:2447}

 

Žiūrėkite Mamyčių klubo laidą kovo 16 d., šeštadienį, 9.30 per TV3!

 

16. Mar 2013, 11:09

as ir niekad nesiryzciau gimdyt namuose, juk buna visokiu situaciju kai reikalinga skubi operacija kad isgelbet vaikely ar mama....

16. Mar 2013, 09:49

as uz gimdyma ligonineje 😀 jei buciau gimdzius namie nezinia kuo tai butu pasibaige man ir mano dukrytei... niekad, net minties tokios nekilo gimdyt namie... bet manau lai turi ta pasirinkimo laisve. kas nori lai gimdo... tiesiog tai tada lai lieka pacios atsakomybe