Eglė Skrolytė: „Mama - prasta vairuotoja?“

25. May 2013, 07:30

 

„Deja, bet šioje laidoje „Mamyčių klubas“ mamoms nuskambės ne pati geriausia žinia. Netgi verdiktas. Apie mūsų, Lietuvos mamų, vairavimą“, - sako laidos vedėja Eglė Skrolytė.

 

Pasak Rasos Jurevičiūtės, „Projektų šeimai“ projektų vadovės, neseniai atlikti tyrimai parodė ne per labiausiai džiuginančius rezultatus. Apklausiami buvo vaikai, kurių šeimose vairuoja ir mama, ir tėtis. Net apie 70 procentų vaikų atsakė, jog jie saugiau kelyje jaučiasi, kai vairuoja tėtis.

 

{smallpic:1}

 

Tad šį šeštadienį paanalizuosime mūsų, mamų, daromas klaidas, kurios ir sukelia papildomą įtampą kelyje, kai esame už vairo. Paradoksalu, bet tai labai susiję su mamos atliepimu į vaiko poreikius.

 

Laidoje aptarsime ne tik dažniausiai daromas klaidas, bet ir jų sprendimų būdus, bei kaip pasiruošti kelionei, kad ji būtų ne tik saugi, bet ir linksma, ir mamai „nekainuotų“ per didelių pastangų.

 

{smallpic:2}

 

O taip pat laidoje sužinosite – kada ir kokia kūdikio miego padėtis gali tapti nepakeliamai sunkios nelamės priežastimi? Kaip neguldyti vaikų miegoti ir kaip išvengti, kad jie patys taip neatsigultų?

 

{smallpic:3}

Ir dar viena laidos tema – mažybiniai maloniniai žodeliai. Kokią „meškos paslaugą“ darome, taip kalbėdami su savo mažyliu?

 

 

Žiūrėkite laidą „Mamyčių klubas“ – šeštadieniais 9.30 val. per TV3!