Epidūriniam nuskausminimui - ir taip, ir ne

Epidūriniam nuskausminimui - ir taip, ir ne

01. Dec 2012, 00:00

Vakar daug diskutavote ir pasidalinote patirtimi apie epidūrinį gimdymo nuskausminimą. Už ar prieš? Šioje dvikovoje šįkart galima skelbti lygiąsias.

 

Keli jūsų komentarai šia tema:

 

Linalu:

 

Nei už, nei prieš. Pritariu nuomonei, kad būna visokių situacijų ir kai kada ne viskas nuo tavęs priklauso. Abi dukrytes pagimdžiau be jokių epidūrinių, antroji gimė super greit, nebuvo net minčių kažkokių apie nuskausminimą, nors kad ir koks didelis skausmas buvo.

 

Zivile:

 

Aš nei taip, nei ne nesakysiu, todėl kad gali planuoti vienaip, gaunasi kitaip. Aš irgi už natūralumą, bet kai tas vadinamas natūralumas kenkia motinai ir vaikui ateiti į pasaulį, na tada tenka rinktis tai, kas tau ne prie širdies. Bandžiau vaidinti didvyrę, nesileidau vaistų, bet kai jau man pradėjo darytis rimtai negera, teko pasinaudoti epidūru ir dėl to savęs nė kiek nekaltinu.

 

Kuziux:

 

Pirmąją gimdžiau su epidūru ir dėl to tikrai nesijaučiu nusikaltusi prieš gamtą. Antrąją gimdžiau su akušeriniu geliu - epidūro nebespėjau net paprašyt, nors turėjau įsigijusi. Jei kada sugalvosim brolį "pirkt"- spręsiu vėl pati, ir tikrai ne aplinkinių nuomonės klausysiu. Juk gimdau tai aš, tik aš ir sprendžiu, kas geriau man tuo momentu.

 

Utopija:

 

Na, pati gimdžiau be nuskausminimo, tai sakyčiau PRIEŠ, bet, be abejo, atsižvelgiant į situaciją. Na, o mano argumentas toks, kad yra tyrimų, kad tai gali pakenkti kūdikiui, neva nejaučiama sąrėmių ir stūmimo, didėja pavojus uždusti vaikui ir pan.

 

Ačiū už jūsų nuomonę.