Geriausias alyvuogių aliejus – neatsiejama šio pavasario valgiaraščio dalis

Geriausias alyvuogių aliejus – neatsiejama šio pavasario valgiaraščio dalis

04. Apr 2019, 11:21 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Artėjant pavasariui, mes vis dažniau pasirenkame salotas ir įvairias šviežias daržoves. Tuo tarpu alyvuogių aliejus tampa būtinu produktu mūsų vituvėse dėl savo nepakartojimo skonio ir maistinių savybių.

Alyvuogių aliejus, išgautas šaltuoju būdu – puikus kasdieninis produktas. Tokia technologija neleidžia aliejui prarasti savo gyvųjų ir naudingųjų savybių, kurios yra labai naudingos žmogaus organizmui. Alyvuogių aliejaus sudėtyje yra daug polifenolių, natūraliųjų, biologiškai aktyvių antioksidantų, kurie mažina lėtinių ligų išsivystymo riziką, pasižymi priešuždegiminiu poveikiu ir padeda sumažinti cholestirolio ir cukraus kiekį kraujyje. Alyvuogių aliejus turtingas vitaminais ir mineralais, įskaitant vitaminus E ir K, kurie reikalingi širdies ir kraujagyslių sistemoms, reprodukcinei ir odos sveikatai gerinti.

Kovo mėn. pradžioje, Moteriško festivalio Jūrmaloje metu, galima buvo paragauti ir nupirkti vieną geriausių pasaulyje alyvuogių aliejų Negri Olive iš Kroatijos Istrijos regiono. Šį aliejų vartuotojams Baltijos šalyse pristato Olivistria

Šaltojo spaudimo Negri alyvuogių aliejaus spalva – žalsvai-auksinė, jo aromate rasite malonią šviežios žolės, obuolių ir reišutų kombinaciją, o šiek tiek kartinantis čiobrelių skonis – tai keturių rūsių alyvuogių mišinio rezultatas. Skonio spektras – nuo sūraus, saldaus, kartaus ar rūgštaus iki paslaptingo penkto skonio – umami, pats tiksliausias skonis iš visų, remiantis japonų dzen filosofijos ir verčia kaip gylus žmogaus ryšys su maistu. Maiste alyvuogių aliejus lengvai pakeičia ir druską ir pipirus ir yra vartuojamas ne tik su salotomis, bet ir su pagrindiniais patiekalais, ypač gardus - su mėsa ar žuvimi.

Šeimyninio verslo Negri alyvuogių medžiai auginami natūraliuoju būdu, kad išauginti aukščiausios kokybės žaliavų. Augimo procesas taip pat apima dirvožemio drėgmės, kenkėjų ir drėkinimo monitoringą ir kontrolę. Alyvuogės renkamos rankomis ir jų apdorojimas prasideda sekančių 24 val. bėgyje – mechaninis aliejaus išspaudimas be žaliavų preliminaraus šildymo. Negri kruopščiai rūpinasi ir seka technologijas ir procesus , kurie suteikia vartotojams galimybę mėgautis pačios aukščiausios rūšies šaltojo spaudimo alyvuogių aliejumi. Pastaraisiais metais, Negri aliejus pateko į pačių vertingiausių aliejų gretas, o 2018 metais Amerikoje, pačiame didžiausiame ir prestižiniame konkurse pasaulyje tarp alyvuogių aliejų gamintojų net laimėjo aukso medalį, o vykusiame konkurse Japonijoje – įtrauktas į pasaulio geriausių alyvuogių aliejų sąrašą https://bestoliveoils.com/brands/negri.

Kaip išskirtinis produktas, Negri alyvuogių aliejus nėra siūlomas įsigyti paprastose maisto parduotuvėse, bet jį galima paragauti tik išskirtiniuose Europos ir Istrijos regione restoranuose. Baltijos šalyse šį gardų alyvuogių aliejų galima įsigyti iš išskirtinio platintojo Nogri Olive RAB ‘Northen way” arba www.olivistria.lv

RAB ‘Northen way’ taip pat pradėjo bendradarbiavimą su Istrijos regiono turizmo paslaugų tiekėjais, kad jau šį rudenį gurmanai iš Latvijos galėtų nuvykti gastronomiškų nuotykių i Kroatijos regioną, tokią skonių ir tradicijų turtingą vietą – į Istriją. Visa išsamiausia ir najausia informacija apie gastro-keliones bus pasiekiama Olivistria tinklalapyje.

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 04. Apr 2019, 22:56

O. Taip skaniai aprašyta. Nors jei bendrai apie alyvuogių aliejus, na žinau, kad sveika.. bet man jis toks neskanus :/ gal šitas visgi kitoks? Neteko dar apie tokį girdėti