Gudrus sprendimas, kaip iš akių nepamesti savo vaiko

Gudrus sprendimas, kaip iš akių nepamesti savo vaiko

14. Sep 2017, 06:00 Aistė_mamyciuklubas.lt Aistė_mamyciuklubas.lt

Paskutinį vasaros savaitgalį su šeima praleidome Druskininkuose. Pataikėme į kurorto vasaros sezono uždarymo šventę, tad žmonių ir šurmulio mieste netrūko. Tą savaitgalį, ko gero, pirmą kartą išgyvenau mamiškos panikos priepuolį – mano keturmetė netyčia kažkur į kažką užsižiopsojo ir pasimetė minioje. Tos 5 ar 10 minučių, kai vaiko nebuvo šalia, man buvo matyt pačios baisiausios gyvenime. Skamba gal ir perdėtai, tačiau čia spaudi vaiko rankutę savo saujoj, čia suvoki, kad delnas tuščias. Kas yra tai pajutęs, supras.... Dairaisi aplink, o vaiko nematyti. Galiausiai su vyru radome savo princesę kūkčiojančią tarp mugės palapinių. Ji manė, kad mes ją palikome. Amžiams. Tąkart gavau gerą pamoką. Tiksliau dvi:

Pirmoji – vaiką būtina parengti panašioms situacijoms, nuolat priminti, kaip jam derėtų elgtis, kur prašyti pagalbos, jei netyčia atsiskirtų nuo tėvelių.  

Antroji – pasidomėti, ar šiais technologijų laikais įmanoma į pagalbą pasitelkti kokį nors įrenginį (na, išmaniajam telefonui ketverių metų vaikas, mano galva, dar per mažas), kuris galėtų mažąjį pasiklydėlį aptikti greičiau nei karštligiškai į visas puses puldinėjantys tėvai. 

Ir ką gi, mano paieškos šiuo klausimu nebuvo bevaisės - atradau išmaniuosius laikrodžius-telefonus su GPS “Gudrutis”, kurių pagalba galima susisiekti su vaiku bei sekti jo buvimo vietą. Taip pat, jie veikia su lietuviška aplikacija “Gudrutis”.

20170911222154-27754.jpg

Ji leidžia tėvams žinoti, kur yra jų vaikas realiu laiku, kitaip tariant, matyti įrenginio buvimo vietą, keliavimo istoriją, apibrėžti saugią teritoriją, skambinti, bendrauti balso bei teksto pranešimų pagalba. Super! 

20170911222127-71939.jpg

Nutariau savo atradimu pasidalinti ir su draugėmis. Prisipažinsiu, ne visas jų nustebinau. Auginančios vyresnius vaikus, ypač lankančius pradinę mokyklą, jau kurį laiką naudojosi šia programėle ir laikrodukais. Viena bičiulė ypač džiaugėsi, kad jos ketvirtokui turint tokį laikrodį nebereikia telefono, kurį išsaugoti sveiką gerokai sunkiau, mat vaikams dūkstant, lakstant, išmanieji, būna, iškrenta iš kišenių, sudūžta. Dar vienu privalumu draugė įvardijo tai, kad laikrodukuose yra integruoti žingsniamačiai, kurie rodo, kiek ir ar pakankamai vaikas juda.    

Kas man asmeniškai dar labai patiko aiškinantis, kuo ypatinga programėlė „Gudrutis“ – tai, kad ji leidžia nustatyti saugios teritorijos ribas. Paprasčiau kalbant, vaikui peržengus nustatytą ribą, aš, mama, būsiu nedelsiant informuojama SMS žinute. Taigi, norite, kad vaikas po pamokų eitų ne pas draugus, o tiesiai namo? Pasitelkite į pagalbą technologijas. 

20170911222337-45473.jpg

Pagrindiniai mobilios programėlės išskirtinumai 

Mobili programėlė „Gudrutis“ lenkia kitas šiuo metu rinkoje esančias programėles (pvz., SeTracker, WeCare) tuo, kad tai yra pirma lietuviška mobili programėlė, skirta vaikiškų GPS laikrodžių ir kitų išmanių įrenginių sekimui, nurodant vaiko dėvimo laikroduko lokaciją. Ši programėlė pasižymi išties greitu veikimu, o techninė pagalba ir palaikymas suteikiama Lietuvoje. Programėlė „Gudrutis“ turi patogią vartotojo sąsają, ja lengva naudotis intuityviai skambinant, bendraujant balso ir tekstiniais pranešimais. 

Saugių ribų nustatymas

Mobilios programėlės „Gudrutis“ dėka galima sekti bet kokį išmanųjį įrenginį, suteikti naudojimo teises kitam žmogui, leidžiančias stebėti vaiko buvimo vietą bei naudotis kitomis funkcijomis. Integruota laikroduko keliavimo retrospektyvos funkcija tėvams suteikia galimybę matyti vaiko keliavimo istoriją. Be to, siekiant užtikrinti vaiko saugumą, ypač svarbi geo-tvoros nustatymo funkcija, kuri leidžia nustatyti teritorijos ribas – vaikui peržengus nustatytą ribą, tėvai nedelsiant yra informuojami SMS žinute. gi, jeigu norite, kad pasibaigus pamokoms jūsų vaikas eitų tiesiai namo ir niekur nenukryptų nuo savo kelio – tai yra puiki funkcija.  

ATSISIŲSKITE "GUDRUTIS" PROGRAMĖLĘ

20170911222728-32117.jpg

Raudona braškė Raudona braškė 14. Sep 2017, 07:46

O kur galima rasti šiuos laikrodukus?